Skocz do zawartości

[chwyty] owijka czy piankowe chwyty?

manio49

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Co lepsze do XC? NA prostą kiere z rogami [jeśli owijka to też na rogi]? Cenowo wychodzi bardzo podobnie bo na allegro są wcs'y piankowe za 23 a owijka fizika za 20 zł wiec różnica żadna. Chodzi mi o wygode [też bez rękawiczek] no i o jako taką trwałość [coby po 200 km nie trzeba było zmieniać]

Co polecacie?

Pozdrower

Napisano

tja tylko ze ona ma manetki shimano a nie gripy. owijka nie da ci komfortu gripow - poza tym jak chcesz zrobic przejscie miedzy kierownica a rogami? w szosowce nie ma z tym problemu bo kierownica nie ma ostrych kątów.

Napisano

hm. nie przejść :033: skończyć przy rogu i sam chwyt rogu okleić ale dochodze do wniosku że to za dużo pierdzielenia sie z tym. ma ktoś WCSy? dobra. wiem że macie :P jak to sie sprawuje ? Mozna bez rekawiczek śmigać?

Napisano

tymczasowo :) kasy mi na wszystko brak :) coś za coś. albo gripy albo rekawiczki. a do tego jeszcze kiera prosta.

no jak to u wszystkich, kasy zawsze za mało, nawet Andrew Chepper musi wracać do rządu , bo już mu kasy brakuje :twisted:

Napisano

właśnie do tego doszedłem i już zamówiłem authory 102 mm :) razem z zieloną amoebą :D ale że nie lubie zielonego to izolacyjna taśma pójdzie w gre ;) Dzieki wielkie wszystkim za pomoc :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja jeżdżę na owijkach (na kierę i różki, marki Selev) i jest to dla mnie REWELACJA! Przy plus 30 można śmigać bez rękawiczek i spód dłoni suchutki, w rękawiczkach też spoko, do tego dobrze się to trzyma i można owinąć grubiej lub "cieniej", zależy jaki kto ma chwyt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...