vtek Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Witam, Jak wysunąć tłoczek z korpusu? Niestety ale mam uszkodzoną uszczelkę i naciskanie na klamkę tylko wyciska płyn. Tłoczek jest na tyle wsunięty, że nie jestem w stanie chwycić go nawet małymi kombinerkami. Z góry dziękuję za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Kombinerkami nie rób, bo uszkodzisz tłoczek. Jeśli masz kompresor to odkręcasz przewód i przytrzymujesz jeden tłoczek a drugi wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vtek Napisano 8 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Niestety nie posiadam kompresora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Sądzę, że metoda z kompresorem jestem najpewniejsza i najbezpieczniejsza. Jeśli bedziesz wyciągał na siłe kombinerkami to możesz ukruszyć tłoczek. Oddaj zacisk do serwisu - będzie oszczędniej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vtek Napisano 8 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Poszukam znajomego z kompresorem. Ewentualnie ktoś może polecić serwis w Katowicach (okolice), obdzwoniłem kilka ale nie "bawią się" z Formula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Gregorio Ustroń. Ewentualnie wichu z forum (tańszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vtek Napisano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Zastosowałem się do opcji z kompresorem, faktycznie nie było problemu z wypchnięciem tłoczka. Oring wymieniony i hamulec działa. Dzięki Master. Dzięki detonator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 22 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 Fajnie że się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi