vtek Napisano 8 Lipca 2017 Napisano 8 Lipca 2017 Witam, Jak wysunąć tłoczek z korpusu? Niestety ale mam uszkodzoną uszczelkę i naciskanie na klamkę tylko wyciska płyn. Tłoczek jest na tyle wsunięty, że nie jestem w stanie chwycić go nawet małymi kombinerkami. Z góry dziękuję za wszystkie porady. Cytuj
detonator Napisano 8 Lipca 2017 Napisano 8 Lipca 2017 Kombinerkami nie rób, bo uszkodzisz tłoczek. Jeśli masz kompresor to odkręcasz przewód i przytrzymujesz jeden tłoczek a drugi wychodzi Cytuj
detonator Napisano 8 Lipca 2017 Napisano 8 Lipca 2017 Sądzę, że metoda z kompresorem jestem najpewniejsza i najbezpieczniejsza. Jeśli bedziesz wyciągał na siłe kombinerkami to możesz ukruszyć tłoczek. Oddaj zacisk do serwisu - będzie oszczędniej ;-) Cytuj
vtek Napisano 8 Lipca 2017 Autor Napisano 8 Lipca 2017 Poszukam znajomego z kompresorem. Ewentualnie ktoś może polecić serwis w Katowicach (okolice), obdzwoniłem kilka ale nie "bawią się" z Formula. Cytuj
detonator Napisano 8 Lipca 2017 Napisano 8 Lipca 2017 Gregorio Ustroń. Ewentualnie wichu z forum (tańszy) Cytuj
vtek Napisano 20 Lipca 2017 Autor Napisano 20 Lipca 2017 Zastosowałem się do opcji z kompresorem, faktycznie nie było problemu z wypchnięciem tłoczka. Oring wymieniony i hamulec działa. Dzięki Master. Dzięki detonator Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi