2701 Napisano 8 Lipca 2017 Napisano 8 Lipca 2017 https://goo.gl/photos/byBCRAjpBKHkXQws6 Witam wszystkich serdeczne, wrzuciłem link do zdjęc abyśmy wiedzieli o czym rozmawiamy. Mój "rower po bułki" jest w dość kiepskim stanie, a przeskakujący na kasecie łańcuch domaga się pomsty. Przerzutka XTR ma wygiety wózek i nie da się wyregulować. Obecna konfiguracja napędu to 1x9 (na korbie są pozostałe zębatki, bo nie miałem jak zdjąć). Manetka Deore (x9), oraz przerzutka XTR (x9). Zamierzam pozostać przy 9 przełożeniach, ze względu na posiadane manetki, oraz kasetę którą już kupiłem. Pytania do mających pojecie: 1. Czy widoczna na zdjęciu manetka Sram X-0 na 9 funkcjonowałyby z przerzutka Sram GX? 2. Jeśli opcja 1 jest głupia, lub ktoś ma lepszy pomysł, jaka przerzutkę Shimano kupić aby 1x9 funkcjonowało najlepiej? (Z obecnym XTR mimo normalnej sprężyny nie mam dropów łańcucha)
Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2017 Mod Team Napisano 8 Lipca 2017 1. Czy widoczna na zdjęciu manetka Sram X-0 na 9 funkcjonowałyby z przerzutka Sram GX? Nie bardzo, na pewno nie da się tego poprawnie wyregulować. Najpierw spróbuj naprostować XTRa, jak sie nie uda, pęknie czy sie połamie, wtedy myśl o nowej. Do tej manetki X0 możesz kupić przerzutki srama 9sp albo shimano 10 sp i działa to na tyle dobrze ze można używać.
2701 Napisano 8 Lipca 2017 Autor Napisano 8 Lipca 2017 Dziękuję. Co do opcji 2, jeśli jednak pozostałbym przy manetce Deore, to wtedy chyba najwięcej sensu ma Saint na 9, żeby łańcuch nie latał.
Mod Team Puklus Napisano 8 Lipca 2017 Mod Team Napisano 8 Lipca 2017 Właśnie możesz do X0 wstawić shimano ze sprzęgłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.