carrerakraken Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Witam, Przykreciłem bloki do butów, ale niestety za mocno i główka od śrubki się urwała. Czy jest konieczność wymiany śrubki czy na razie mogę tak jeździć? Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
rzezniol Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Chcesz kiedyś zostać z butem przyczepionym do pedału i skarpetka w błocie to nie musisz Pozdro
kamfan Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Co to za problem wymienić tą śrubkę? Jak się blok poluzuje to się nie wypniesz, a to się może źle skończyć...
carrerakraken Napisano 7 Lipca 2017 Autor Napisano 7 Lipca 2017 A czy takie śrubki dostanę tylko w komplecie z blokami czy są takiej wielkości ogólnodostępne? Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
rzezniol Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Gwint jest standardowy metryczny. Kwestia dobrania śruby z odpowiednim łbem i gwintem. Jak chcesz śruby "oryginalne" to pytaj w odpowiednim dziale forum czy komuś nie zostały po zużytych blokach. Pozdrawiam
Fenthin Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Szybciej będzie zapytać w jakimś sklepie/serwisie.
styk Napisano 8 Lipca 2017 Napisano 8 Lipca 2017 Śruba kategorycznie do wymiany. Miałem systuacje, że nie mogłem się wypiąć przez poluzowaną śrubę ( nie chciałem za mocno dokręcać ) i zaliczyłem glebę na światłach. Ze swojej strony mogę polecić klej do gwintów np Locktite który zapobiega takim sytuacją
carrerakraken Napisano 9 Lipca 2017 Autor Napisano 9 Lipca 2017 Dziękuje wszystkim za pomoc, kupiłem na razie śruby z Castoramy i pasują Dla szukających pomocy: są to śruby M5 x 10mm Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.