kaszanka1 Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Jak w temacie. Chciałbym zmienić widelec, żeby dostosować swoją streetówkę pod tarczę z przodu. Rower NsBikes Holy. Czy widelce od MTB pasują również do streetu/dirtu? Nie mogę znaleźć dedykowanych sztywniaków pod tarczę do streetu. Proszę o pomoc.
Gość Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Prawdopodobnie wynika to z faktu że nikt w rowerze do Street'u nie używa przedniego hamulca. Widelce MTB wydaje mi się że mogą być zbyt "wylajtowane" i zdecydowanie zbyt długie jak na taki rower.
kaszanka1 Napisano 6 Lipca 2017 Autor Napisano 6 Lipca 2017 Znalazłem coś takiego: https://www.trialshop.pl/pl/24/275-widelec-inspired-element.html To jest do trialu ale właśnie o to mi chodziło. Nie mogę znaleźć wymiarów i potwierdzić, czy różni się od MTB. Dzięki za odpowiedź!
Gość Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Nie ma podanej długości Oś- Korona, bez wiedzy na ten temat bym nie kupował.
kaszanka1 Napisano 6 Lipca 2017 Autor Napisano 6 Lipca 2017 Nie kupię na pewno w ciemno. Gościu z filmiku poniżej ma dwie tarcze, tylko chyba ten rower jest do Trialu...
kaszanka1 Napisano 6 Lipca 2017 Autor Napisano 6 Lipca 2017 Teraz z przodu nie mam nic, a z tyłu zamontowałem hydrauliczną tarczę. Jestem miło zaskoczony o ile lepiej się spisują w porównaniu z V-brake'ami (Deore XT). Stąd też pomysł na tarczę z przodu. Używam do streeto-trialu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.