Skocz do zawartości

[Opony] Jakie opony do roweru MTB na obręcz Rodi Wheels Raw EDGE Disc 559x19

kamar59

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, posiadam obręcze Rodi Wheels Raw EDGE Disc 559x19 din i oponę szwable noby nic 57-599 26x2.25. 

Opony mają już z 8 lat i 10 tys km przejechanych, bieżnik jest jako taki jeszcze ale chyba czas na nie przyszedł. Z 3 lata temu przemieniłem tył na przód żeby równiej się zużywały.

Moje pytanie jaką dać najlepiej dętkę, ponoć ciut większa z mniejsza przebicie opony bo nie rozciąga się tak guma. 

I jakie będą pasowały nowe opony do tej obręczy min max grubość wysokość?

Co teraz robią dobrego żeby po średnim terenie nie błoto dało rade szuter las poligon i po asfalcie miało mniejsze opory toczenia?

Może być 2.0 - 2.1

Napisano

Schwalbe nobby nic naprawdę jak na trakcje to maja bardzo małe opory toczenia, jeśli mniejszość u Ciebie asfalt to polecam Ci kupić takie ponownie, a gdyby nie a chcesz mieć pewność w terenie to polecam maxxis ignitor.

Napisano

Od 1 do 10? 0
Lecz kiedyś nie było mnie stać na nowe opony to jeździłem na slickach i też było dobrze.

Aktualnie jeżdżę ekstremalnie i opona przy 2mm bieżnika idzie do wymiany.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nobby Nic rozumiem, ja swoje 2,25 i 2,35 katuje jak idzie po wszystkim i nie mam żadnego problemu, taka sytuacja jest nie wyobrażalna jak dla mnie, ja bym się nie kontaktował pierw ze sprzedawcą, a z producentem.

Napisano

Nobby Nic rozumiem, ja swoje 2,25 i 2,35 katuje jak idzie po wszystkim i nie mam żadnego problemu, taka sytuacja jest nie wyobrażalna jak dla mnie, ja bym się nie kontaktował pierw ze sprzedawcą, a z producentem.

Odesłałem mają dać mi nową taką sam tylko dobrą. Mogli nie widzieć tego w sklepie bo po napompowaniu z boku gumy wyszło te pękniecie. Fabryka dała bubel sztukę. Wcześniej miałem 2,25 teraz 2,10 dałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...