kamar59 Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Witam, posiadam obręcze Rodi Wheels Raw EDGE Disc 559x19 din i oponę szwable noby nic 57-599 26x2.25. Opony mają już z 8 lat i 10 tys km przejechanych, bieżnik jest jako taki jeszcze ale chyba czas na nie przyszedł. Z 3 lata temu przemieniłem tył na przód żeby równiej się zużywały. Moje pytanie jaką dać najlepiej dętkę, ponoć ciut większa z mniejsza przebicie opony bo nie rozciąga się tak guma. I jakie będą pasowały nowe opony do tej obręczy min max grubość wysokość? Co teraz robią dobrego żeby po średnim terenie nie błoto dało rade szuter las poligon i po asfalcie miało mniejsze opory toczenia? Może być 2.0 - 2.1
lichak Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Schwalbe nobby nic naprawdę jak na trakcje to maja bardzo małe opory toczenia, jeśli mniejszość u Ciebie asfalt to polecam Ci kupić takie ponownie, a gdyby nie a chcesz mieć pewność w terenie to polecam maxxis ignitor.
lichak Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Od 1 do 10? 0Lecz kiedyś nie było mnie stać na nowe opony to jeździłem na slickach i też było dobrze. Aktualnie jeżdżę ekstremalnie i opona przy 2mm bieżnika idzie do wymiany.
kamar59 Napisano 6 Lipca 2017 Autor Napisano 6 Lipca 2017 Aż tak źle przyczepność mam, ale bieżnik już mały. Żeby nie było czasem że mi opona strzeli 20 km od domu. Chyba na nowe wymienię ale czy na evo chyba nie cena kosmiczna.
Mieteczek Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Jeżeli chodzi Ci o niskie opory.To od Schwalbe Racing Ralph, od Continentala Race King, od Maxxisa Crossmark.
kamar59 Napisano 15 Lipca 2017 Autor Napisano 15 Lipca 2017 Kupiona nowa opona i taka niespodzianka. Poszła na reklamacje.
lichak Napisano 15 Lipca 2017 Napisano 15 Lipca 2017 Nobby Nic rozumiem, ja swoje 2,25 i 2,35 katuje jak idzie po wszystkim i nie mam żadnego problemu, taka sytuacja jest nie wyobrażalna jak dla mnie, ja bym się nie kontaktował pierw ze sprzedawcą, a z producentem.
kamar59 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Napisano 16 Lipca 2017 Nobby Nic rozumiem, ja swoje 2,25 i 2,35 katuje jak idzie po wszystkim i nie mam żadnego problemu, taka sytuacja jest nie wyobrażalna jak dla mnie, ja bym się nie kontaktował pierw ze sprzedawcą, a z producentem. Odesłałem mają dać mi nową taką sam tylko dobrą. Mogli nie widzieć tego w sklepie bo po napompowaniu z boku gumy wyszło te pękniecie. Fabryka dała bubel sztukę. Wcześniej miałem 2,25 teraz 2,10 dałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.