Snow Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Witam kupiłem ramę kross ds i chce zamontować na tył vbrake ale poprzedni właściciel wykręcił "pivoty " mogę zrobic jakos to sam czy trzeba udac sie do serwisu ?a jesli sie da jakos to zrobic mozna prosic o jakies rady ?
Tatanka Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Jeśli wykręcił,to trzeba wkręcić nowe.Chyba że jest jakiś problem z gwintami? Na tym zdjęciu nic nie widać.
Witboj Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Wykręcił? Bo ja tam nie widzę gwintu? Piwoty wkręcasz na mocny klei do gwintów bo śruby V-brake tez idą na klei (standardowy), a przy normalnej obsłudze wykręcać ma się śruba a nie piwot.
Ychu Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Na zdjęciu nic nie widać , ale widziałem kiedyś w sklepie rowery z piwotami skierowanymi w dół a nie w górę. W każdym razie jak nie ma gwintu to nic nie zamontujesz. Jeśli jest to wkręcić nowe piwoty i tyle.
Snow Napisano 7 Lipca 2017 Autor Napisano 7 Lipca 2017 Kupiłem w sklepie piwoty za 14zl dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.