Skocz do zawartości

[korba, przerzutki?] Drgania przy pedałowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Kilka dni temu zakupiłem rower (kands crossline 1100) i juz jest problem. Podczas pedałowania czuć drgania jakby w pedałach lub tylnym kołe. Nie słychać zadnych zgrzytów itp. Raz drgania są większe, raz mniejsze a czasami w ogole ich nie ma. Jak sprawdzałem wszystko jest sztywne, w czym może być problem? Jakieś pomysły? Mial ktos moze podobny problem?

Napisano

Ile przejechałeś i z jaką kadencją jeździsz? Tzn. siłowo czy raczej na lekkich biegach? Nowy napęd czasem wibruje, bo musi się dotrzeć, a drgania są tym wyraźniejsze im mocniej naprężony jest łańcuch.

Napisano

Nie więcej niż 50 km. Czyli mam się tym nie przejmować i nabijać km? Drgania bardziej występują przy mocniejszych naciskach na pedała, choć zdarzają się i przy lekkim pedałowaniu ale rzadziej.

Napisano

Własnie nie widac zeby ocieral. Kupowalem w sklepie kilkanascie km ode mnie i kazali mi po miesiacu przyjechac na taki jakby przeglad ale juz mnie to troche martwi bo nowy rower to powinno byc wszystko ok (przynajmmniej ja tak myslalem). Jechac juz na serwis czy jednak jezdzic?

• Mod Team
Napisano

Jechac juz na serwis czy jednak jezdzic?

Bez nerwów, potrzeba trochę czasu żeby się napęd ułożył.

Jak jesteś umówiony w sklepie na przegląd to wtedy im sprawę wyłożysz. Ale jest duże prawdopodobieństwo, że z upływem kilometrów będzie lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...