reddox Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 Witam wszystkich serdecznie Dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerami. Pytanie moje brzmi co sądzicie o sklepie http://www.koral.bielsko.pl/ ul. Partyzantów 65 Bielsko-Biała 43-300 tel-fax. 033- 82- 289- 48 Jeśli wierzyć autorom witryny sklep istnieje od 25 lat ( :eek: ). To rzeczywiście nie lada wyczyn. Ale czy ktoś ma doświadczenia z tym sklepem w zakupach internetowych ? Ceny w wyprzedaży rowerów wydają się jakieś za niskie. Nie znalazłem w internecie niższej ceny rowerku który sobie wypatrzyłem. Druga najniższa cena była o 200 zł wyższa niż w tym sklepie. To coś podejrzane ? :glare: A Może ktoś mieszka w Bielsku i może coś powiedzieć coś o tym sklepie ? Wszelkie opinie mile widziane, bo zmierzam tam zostawić trochę kasy, a nie chciałbym się naciąć Pozdrawiam Robert
Ecia Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 Witamy i zapraszamy do lektury ZASAD PISANIA NOWYCH TEMATÓW. Pozdrówko porządkowe
Ghost91 Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 Sklep jest świetny. Miła obsługa, fajne ceny. Jestem stałym klientem tego miejsca, nawet mam kartę stałego klienta. Jedyną wadą mogą być wysokie ceny za serwis.
derclown Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 na pewno wysokie ceny w porownaniu do innych sklepów w Bielsku. Duży wybór akcesorii, ubrań, serwis naprawdę dobry, obsluga także.
Krzychoo Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 We wtorek wieczorem zamówiłem opony ,w czwartek rano dostałem.Kontakt lakoniczny ale bardzo szybki.I tak powinno być
Kajot Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 Kupowałem u nich jakiś drobny osprzęt, opony itp. Sklep duży , sporo towaru, obsługa OK. Serwisowałem u nich rower i tu też bez zastrzeżeń. Generalnie na perwno nie jest to firma-krzak
Basiq Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Witam, Sklep i serwis - rewelacja. Nigdy nie kupowałem u nich w sklepie internetowym, ale ten w BB jest godny polecenia. Ceny umiarkowane, serwis profesjonalny i nie mogę się zgodzić, żeby było drogo - wymiana łańcucha i czyszczenie całego (konkretnie zawalonego błotem i ciężkim smarem) napędu za 50zł nie wydaje mi się kwotą wygórowaną. Mechanik i "starszy Pan" sprzedawca obecni w sklepie odkąd pamiętam (10-15lat), bardzo mili (w przeciwieństwie do lokalnej konkurencji) i kompetentni jak zresztą cała obsługa. Zawsze z przyjemnością tak zostawiam swoje pieniądze
beardman Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Sklep rzeczywiście istnieje dość długo. Czy 25 lat to nie wiem ale na pewno kilkanaście. Początkowo mieli siedzibę w okolicy przejścia podziemnego przy dworcu pkp (kto zna Bielsko ten pewno kojarzy). Kilka lat temu (8 lub 9 )przenieśli się na Partyzantów, gdzie mają kilkakrotnie większą powierzchnię. Sklep jest jednym z najdłużej działających w Bielsku-Białej także raczej nie ma obawy, że to firma "kogucik"... Ceny mają różne. Czasem można coś dorwać po promocji. Serwisanci też całkiem nieźli. Kupowałem u nich authora dla brata (w czasach ich "pobytu" jeszcze pod dworcem) i chodził bez zarzutu 6 lat. Po czym go sprzedałem, żeby kupić coś lepszego. Z kolei mój poprzedni rowerek przeszedł u nich gruntowny remont (wymiana napędu, hampli, koła tylnego, kierownicy i manetek) i mile zaskoczyła mnie możliwość negocjacji cenowej. Miałem dokładnie odłożony na to 1000zł. Upgrade wyniósł 1150zł ale udało się wynegocjować rabacik ;-) Także wydaje mi się, że są dość rzetelni aczkolwiek nie najtańsi. Co do wysyłki to nie wiem bo mieszkam 2 kilometry od nich i nie miałem potrzeby z tego korzystać ;-). Jeżeli chodzi o ceny to polecam sklepik "Gemma" w Bielsku (mniejszy wybór ale mają dość tanio). A serwisy z kolei warto robić w sklepie "Alda" w Bystrej (gościu robi szybko, fachowo i bierze grosze). Takie są przynajmniej moje doświadczenia.
supersam Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Też mam dobre doświadczenia z tym sklepem, duży wybór towaru. Ceny umiarkowane, za to przeceny maja czasem bardzo atrakcyjne. Przez internet nie kupowałem bo blisko mieszkam. Sklep długo istnieje, pamiętam jeszcze ich poprzednią lokalizacje- kupowałem wtedy u nich opony. Godny polecenia sklep.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.