Skocz do zawartości

[sklep] Koral, Bielsko-Biała

reddox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie

Dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerami. Pytanie moje brzmi co sądzicie o sklepie

http://www.koral.bielsko.pl/

ul. Partyzantów 65

Bielsko-Biała 43-300

tel-fax. 033- 82- 289- 48

Jeśli wierzyć autorom witryny sklep istnieje od 25 lat ( :eek: ). To rzeczywiście nie lada wyczyn. Ale czy ktoś ma doświadczenia z tym sklepem w zakupach internetowych ? Ceny w wyprzedaży rowerów wydają się jakieś za niskie. Nie znalazłem w internecie niższej ceny rowerku który sobie wypatrzyłem. Druga najniższa cena była o 200 zł wyższa niż w tym sklepie. To coś podejrzane ? :glare: A Może ktoś mieszka w Bielsku i może coś powiedzieć coś o tym sklepie ? Wszelkie opinie mile widziane, bo zmierzam tam zostawić trochę kasy, a nie chciałbym się naciąć :)

Pozdrawiam

Robert

• 2 lata później...
Napisano

Sklep jest świetny. Miła obsługa, fajne ceny. Jestem stałym klientem tego miejsca, nawet mam kartę stałego klienta. Jedyną wadą mogą być wysokie ceny za serwis.

• 3 tygodnie później...
Napisano

na pewno wysokie ceny w porownaniu do innych sklepów w Bielsku. Duży wybór akcesorii, ubrań, serwis naprawdę dobry, obsluga także.

Napisano

Kupowałem u nich jakiś drobny osprzęt, opony itp. Sklep duży , sporo towaru, obsługa OK. Serwisowałem u nich rower i tu też bez zastrzeżeń. Generalnie na perwno nie jest to firma-krzak

• 2 lata później...
Napisano

Witam,

Sklep i serwis - rewelacja. Nigdy nie kupowałem u nich w sklepie internetowym, ale ten w BB jest godny polecenia. Ceny umiarkowane, serwis profesjonalny i nie mogę się zgodzić, żeby było drogo - wymiana łańcucha i czyszczenie całego (konkretnie zawalonego błotem i ciężkim smarem) napędu za 50zł nie wydaje mi się kwotą wygórowaną. Mechanik i "starszy Pan" sprzedawca obecni w sklepie odkąd pamiętam (10-15lat), bardzo mili (w przeciwieństwie do lokalnej konkurencji) i kompetentni jak zresztą cała obsługa. Zawsze z przyjemnością tak zostawiam swoje pieniądze :D

Napisano

Sklep rzeczywiście istnieje dość długo. Czy 25 lat to nie wiem ale na pewno kilkanaście. Początkowo mieli siedzibę w okolicy przejścia podziemnego przy dworcu pkp (kto zna Bielsko ten pewno kojarzy).

Kilka lat temu (8 lub 9 )przenieśli się na Partyzantów, gdzie mają kilkakrotnie większą powierzchnię. Sklep jest jednym z najdłużej działających w Bielsku-Białej także raczej nie ma obawy, że to firma "kogucik"... Ceny mają różne. Czasem można coś dorwać po promocji. Serwisanci też całkiem nieźli. Kupowałem u nich authora dla brata (w czasach ich "pobytu" jeszcze pod dworcem) i chodził bez zarzutu 6 lat. Po czym go sprzedałem, żeby kupić coś lepszego.

Z kolei mój poprzedni rowerek przeszedł u nich gruntowny remont (wymiana napędu, hampli, koła tylnego, kierownicy i manetek) i mile zaskoczyła mnie możliwość negocjacji cenowej. Miałem dokładnie odłożony na to 1000zł. Upgrade wyniósł 1150zł ale udało się wynegocjować rabacik ;-)

Także wydaje mi się, że są dość rzetelni aczkolwiek nie najtańsi. Co do wysyłki to nie wiem bo mieszkam 2 kilometry od nich i nie miałem potrzeby z tego korzystać ;-).

Jeżeli chodzi o ceny to polecam sklepik "Gemma" w Bielsku (mniejszy wybór ale mają dość tanio). A serwisy z kolei warto robić w sklepie "Alda" w Bystrej (gościu robi szybko, fachowo i bierze grosze).

Takie są przynajmniej moje doświadczenia.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Też mam dobre doświadczenia z tym sklepem, duży wybór towaru. Ceny umiarkowane, za to przeceny maja czasem bardzo atrakcyjne. Przez internet nie kupowałem bo blisko mieszkam. Sklep długo istnieje, pamiętam jeszcze ich poprzednią lokalizacje- kupowałem wtedy u nich opony. Godny polecenia sklep.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...