Skocz do zawartości

[plecak] - ideał poszukiwany - ok 500 zł

ralfbutton

Rekomendowane odpowiedzi

Od trzech lat użytkuję Fjord Nansen Freki 30.

Zalety - cena, siatka z tyłu (system wentyliacji), trwałość

Niestety ma też wady:

- Podczas jazdy po górach przesuwa się po plecach (góra, dół, podwija koszulkę) - nie trzyma się stabilnie.

- Pokrowiec przeciwdeszczowy to porażka, po jego naciągnięciu nie bardzo da się założyć plecak, bo pokrowiec naciska na paski

- system AIR ze stelażem zabiera sporo pojemności plecaka

Szukam zatem plecaka o podobnej pojemności - 20-25l. który:

- będzie doskonale leżał na plecach

- będzie miał system chłodzenia/oddychania

- będzie miał bukłak

- będzie miał jakąś organizację kieszeni - Obecny ma w sumie jedną kieszeń główną i dodatkową na dokumenty

Zastosowanie to codzienne dojazdy do pracy, kilka razy w roku weekendowe wyjazdy z rowerem w góry, wycieczki rowerowe i piesze.

Ideał kolorystyczny to czerń/czerwień

Mój typ to:

Camelbak HAWG NV 30 plecak z bukłakiem czarny za ok 600 zł

Zaproponujecie coś ciekawszego (może niekniecznie tak drogiego), co spełni wymagania?

Ja używam Deuter Trans Alpine 25L, Deuter Compact EXP air 10+2 (z tego co pamiętam) i Deuter Race EXP air 12+3L.

Dwa ostatnie systemy na siatce a Trans na piance i przy dużych ciężarach jest wygodnie ma sporo miejsca całkiem chociaż teraz chyba bym kupił 30L na moje potrzeby, a na krótkie wycieczki jednodniowe ~70-120km wystarczy mi Compact EXP air. Race na ramionach ma samą siatkę i przy mocno zapakowanym plecaku potem uwiera. Compact ma już przy obojczyku gąbkę.

W grudniu dla mamy kupiłem Deuter Futura 22, bardzo podoba mi się rozmieszczenie kieszeni . Dobrze leży. Chociaż ja w sumie miałem go jeden dzień na plecach potem dostała i na razie leży od grudnia w szafie.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6761706158

Są i czerwone i ciemne antracyt czy jakoś . Za zaoszczędzone pieniądze można dokupić bukłak z zamknięciem szynowym Source, Deuter albo Dakine, bądź popatrzeć czy Camelbak ma coś takiego w ofercie.

Wysłane z mojego Samsung Note 4 SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...