ralfbutton Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Od trzech lat użytkuję Fjord Nansen Freki 30. Zalety - cena, siatka z tyłu (system wentyliacji), trwałość Niestety ma też wady: - Podczas jazdy po górach przesuwa się po plecach (góra, dół, podwija koszulkę) - nie trzyma się stabilnie. - Pokrowiec przeciwdeszczowy to porażka, po jego naciągnięciu nie bardzo da się założyć plecak, bo pokrowiec naciska na paski - system AIR ze stelażem zabiera sporo pojemności plecaka Szukam zatem plecaka o podobnej pojemności - 20-25l. który: - będzie doskonale leżał na plecach - będzie miał system chłodzenia/oddychania - będzie miał bukłak - będzie miał jakąś organizację kieszeni - Obecny ma w sumie jedną kieszeń główną i dodatkową na dokumenty Zastosowanie to codzienne dojazdy do pracy, kilka razy w roku weekendowe wyjazdy z rowerem w góry, wycieczki rowerowe i piesze. Ideał kolorystyczny to czerń/czerwień Mój typ to: Camelbak HAWG NV 30 plecak z bukłakiem czarny za ok 600 zł Zaproponujecie coś ciekawszego (może niekniecznie tak drogiego), co spełni wymagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 6 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ja używam Deuter Trans Alpine 25L, Deuter Compact EXP air 10+2 (z tego co pamiętam) i Deuter Race EXP air 12+3L. Dwa ostatnie systemy na siatce a Trans na piance i przy dużych ciężarach jest wygodnie ma sporo miejsca całkiem chociaż teraz chyba bym kupił 30L na moje potrzeby, a na krótkie wycieczki jednodniowe ~70-120km wystarczy mi Compact EXP air. Race na ramionach ma samą siatkę i przy mocno zapakowanym plecaku potem uwiera. Compact ma już przy obojczyku gąbkę. W grudniu dla mamy kupiłem Deuter Futura 22, bardzo podoba mi się rozmieszczenie kieszeni . Dobrze leży. Chociaż ja w sumie miałem go jeden dzień na plecach potem dostała i na razie leży od grudnia w szafie. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6761706158 Są i czerwone i ciemne antracyt czy jakoś . Za zaoszczędzone pieniądze można dokupić bukłak z zamknięciem szynowym Source, Deuter albo Dakine, bądź popatrzeć czy Camelbak ma coś takiego w ofercie. Wysłane z mojego Samsung Note 4 SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.