robyo Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Niedawno kupiłem "okazyjnie" koła od znajomego - pancerniki na alexrims supra-v i piaście m475 od shimano oraz przód na maszynowej piaście scotta qr20. przodu nie miałem okazji jeszcze sprawdzić bo będe je przeplatał na normalną oś. Z tyłem niestety mam problem - przyuważyłem po tarczy od hampla że na piaście jest jakieś dziwne bicie i to gdzieś na 1mm na promieniu (no może troche mniej, ale jest zauważalne). Przekłada sie to na całkiem solidne bicie na obręczy która to podobno centry nie ma. Jako że nie posiadam kluczy do konusów nie jestem w stanie tego sprawdzić więc pytam coby się upewnić, a chwilowo żaden sklepowy serwis nie wchodzi w rachubę - może być to spowodowane krzywą osią? Dodam że delikatnie pływa kaseta "na luzie" i niestety z piasty wydobywa sie stuk na każdy obrót. Zacząć scigać człowieka czy wystarczy mała inwestycja w remont piasty? Prosiłbym o szybką odpowiedz coby sie sprawa nie przedawniła:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 10 Października 2006 Udostępnij Napisano 10 Października 2006 jeżeli nawet ośka byłaby krzywa, to jest to mimo wszystko element statyczny i nie może on powodować bicia. Byćmoże kółko dostały jakiś mocniejszy strzał i teraz wypaczyły się miski łożysk. Ale ogólnie ścigaj kolesia i żądaj zwrotu kasiorki. PS. SH 475 to straszny paździeż. Sam mam taką na tyle i juz 2 razy wymianialem kulki, a wogóle nie skaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.