jurekk Napisano 4 Lipca 2017 Napisano 4 Lipca 2017 witam, proszę doradzić czy za duża rama o 2 cm - tak wynika ze wszelkich tabel będzie miała wpływ na użytkowanie ? mam zamiar kupić rower crossowy giant escape 1 rozmiar M , mój wzrost to 170cm, długosc nogi 76cm, prosze o pomoc Cytuj
Mieteczek Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Proponuję przed zakupem usiąść na rower.W praktyce, jeżeli z tabel wynika Ci, że masz rozmiar M to rozmiar S i L też powinien pasować.Później jest to kwestia odpowiedniej sztycy, mostka, długości korb itp. Jednak nie polecam kupować w ciemno. Cytuj
jurekk Napisano 5 Lipca 2017 Autor Napisano 5 Lipca 2017 niestety nie mogę przed zakupem usiąść na rower, jest on używany i kupiony przez internet, rozmiar M jest dedykowany wg tabel gianta od 170 do 180 wzrostu, długość rury podsiodłowej to 50 cm, a wg niezaleznych tabel na mój wzrost powinno być 48-49, czy 2 cm robi różnicę, czy bedzie się normalnie jeździć? rower będzie służyć do trekkingu, wycieczek poza miasto dłuższych i krótszych, czasem chcę pojechać 200km dziennie - głównie asfalt. Cytuj
Pablo59 Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Niezależne tabele to często można sobie w buty wsadzić To co jest istotne to jaki masz "zapas klejnotowy" nad ramą - tu wygląda że nie masz, a wręcz przeciwnie... (76 versus 77,4 cm, o ile to ta geometria o której myślę) Jeździć się da , ale przy zsiadaniu trzeba uważać - szczególnie przy niespodziewanych zeskokach z siodła; mogą być bolesne Cytuj
Tatanka Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Ta M-ka to chyba odpowiednik niektórych ram 19-20 cali.A to jest za dużo dla Twojego wzrostu.Do tego ten przekrok.Lepiej weź S. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi