dr.Peoples Napisano 2 Lipca 2017 Napisano 2 Lipca 2017 Hej, Czy ktoś z was ma pomysł w jaki sposób pozbyc się naklejki z amortyzatora? Początkowo myślałem że mam na nim ryse, ale okazało się że zadrapanie jest tylko na naklejce więc postanowiłem ją ściągnąc. Schodzi pod pazurem ale bedzie to trwało 5 lat bo naklejka przypomina te mocowane na szybach samochodowych. Czytałem że pomaga WD-40 ale boje się uszkodzić powłokę farby. Tak czy inaczej jutro będę działał, więc każdy pomysł jest cenny Cytuj
lynx79 Napisano 2 Lipca 2017 Napisano 2 Lipca 2017 Są preparaty do usuwanie etykiet. Pewnie koło 10-20 zł za butelkę/sprej. Do nabycia nawet w supermarketach. Można też podgrzać naklejkę suszarką do włosów, a potem w/w preparatem usunąć klej. Cytuj
dr.Peoples Napisano 2 Lipca 2017 Autor Napisano 2 Lipca 2017 O klej się nie martwię, zawsze mogę terpentyna zmyć. Pomysł z suszarką ciekawy, jutro wypróbuje, thx! Cytuj
lederfox34 Napisano 3 Lipca 2017 Napisano 3 Lipca 2017 (edytowane) cx-80 dostępny w większości marketów, bardzo uniwersalny. Plus gabka do naczyń 'namiękczy' powlokę a pózniej i usunie klej z niej. http://www.cx80.pl/nasze-produkty/preparaty-wielozadaniowe-cx80/cx80-konserwuj%C4%85co-naprawczy-detail.html Edytowane 3 Lipca 2017 przez lederfox34 Cytuj
niuti Napisano 4 Lipca 2017 Napisano 4 Lipca 2017 Nie w temacie ale mnie naklejki odeszły "połowicznie" po ponad godzinnej jeździe w deszczu Cytuj
dr.Peoples Napisano 4 Lipca 2017 Autor Napisano 4 Lipca 2017 Ta naklejka nie odejdzie raczej od samej wody Wypróbuje najpierw patent z suszarką, jak nie zejdzie to wtedy przejdę do cięższego arsenału. lederfox34, to wygląda zupełnie jak opis wd-40 Cytuj
lederfox34 Napisano 4 Lipca 2017 Napisano 4 Lipca 2017 Wygląda ale nie jest mam to cudo i faktycznie działa jak opisują. Nabywca mojego roweru poprzedniego walczył z naklejką Raidona do usuniecia i klejem po starej na drugiej stronie. Sprzedał mi ten patent Cytuj
dr.Peoples Napisano 4 Lipca 2017 Autor Napisano 4 Lipca 2017 Poszło na patent z suszarką, a kleju pozbyłem się rozpuszczalnikiem ftalowym i amor wygląda jak nowy Cytuj
lynx79 Napisano 4 Lipca 2017 Napisano 4 Lipca 2017 No i gitara. Preparat do usuwania etykiet, który proponowałem poza naklejkami świetnie usuwa też inne lepiące substancje - np pozostałości po klejach z haczyków łazienkowych, etykiety z szyb i ram okiennych. Znajomy usuwał tym smoliste plamy z lakieru samochodowego, ale nie wiem jak potem z jego trwałością było. Warto w każdym razie mieć coś takiego w domu obok WD-40 Cytuj
lederfox34 Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Ten preparat na naklejki mam, kiedy usuwałam takie "witrażowe naklejki" z szyb śmierdział okrutnie... wietrzenie domu kilka godzin. Może inni takich wspomnień traumatycznych nie mają. Cytuj
lynx79 Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Ja mam ten preparat http://shop.marsival.be/artikel/kinderopvang/300_BMAFLCL200 Zapach akceptowalny i szybko zanika. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi