Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, Czy ktoś z was ma pomysł w jaki sposób pozbyc się naklejki z amortyzatora? Początkowo myślałem że mam na nim ryse, ale okazało się że zadrapanie jest tylko na naklejce więc postanowiłem ją ściągnąc. Schodzi pod pazurem ale bedzie to trwało 5 lat bo naklejka przypomina te mocowane na szybach samochodowych. Czytałem że pomaga WD-40 ale boje się uszkodzić powłokę farby. Tak czy inaczej jutro będę działał, więc każdy pomysł jest cenny :)

Napisano

Są preparaty do usuwanie etykiet. Pewnie koło 10-20 zł za butelkę/sprej. Do nabycia nawet w supermarketach.

Można też podgrzać naklejkę suszarką do włosów, a potem w/w preparatem usunąć klej.

Napisano

Ta naklejka nie odejdzie raczej od samej wody ;) Wypróbuje najpierw patent z suszarką, jak nie zejdzie to wtedy przejdę do cięższego arsenału.

lederfox34, to wygląda zupełnie jak opis wd-40 :whistling:
Napisano

Wygląda ale nie jest :)

mam to cudo i faktycznie działa jak opisują. Nabywca mojego roweru poprzedniego walczył z naklejką Raidona do usuniecia i klejem po starej na drugiej stronie. Sprzedał mi ten patent  :icon_wink:

Napisano

No i gitara. Preparat do usuwania etykiet, który proponowałem poza naklejkami świetnie usuwa też inne lepiące substancje - np pozostałości po klejach z haczyków łazienkowych, etykiety z szyb i ram okiennych. Znajomy usuwał tym smoliste plamy z lakieru samochodowego, ale nie wiem jak potem z jego trwałością było. Warto w każdym razie mieć coś takiego w domu obok WD-40

Napisano

Ten preparat na naklejki mam, kiedy usuwałam takie "witrażowe naklejki" z szyb śmierdział okrutnie... wietrzenie domu kilka godzin. Może inni takich wspomnień traumatycznych nie mają.  :thumbsup: