Skocz do zawartości

[Koła szosowe] używane

wolf24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dla amatora 95 kg ktore uzywane kola byscie wybrali z 2 zestawow w podobnej cenie : Campagnolo Scirocco 35mm przebieg 500 km prawie nówki z pokrowcami (jeszcze na gwarancji) i oponami czy w tej samej cenie Fulcrum Racing 1 bez dodatkow około 3-5 letnie przebieg 4000-6000 km....szacunkowo ....ciekawy jestem opinii i argumentów znawców tematu...

lub ewentulanie Campagnolo Zonda Clincher  bez dodatkow przebieg 1500 km....cena taka sama

• Mod Team
Napisano

Ja mam jedno kolo F1 racing, fajne, ale jak pęknie szprycha kopnie po kieszeni. Poza tym 5kkm. No wiesz im bardziej zużyta obręcz, tym mniejsza siła hamująca. No i mniejszy dystans jaki ty na nim zrobisz. Ważyłem fulcruma w porównaniu do ksyrum elite i mavic jest kapkę lżejszy. Fakt ze koła mają ok 5 lat bardzo dobrze świadczy, jednak przebieg robi swoje. Zależy gdzie był śmigane, bo np tu w Bergen 2 sezony i kosz.

Jak masz możliwość pomacać, to sprawdź jak fulcrumy wyglądają.

Koła campy uchodzą za najlepiej kręcące sie koła. Oczywiście nie każdy model heh. Dodatkowo koła campy niosą za sobą bębenki campy ... a to już komplikowanie sobie życia, chyba zę właśnie campy używasz.

Ja bm wybrał najlżejsze i te w najlepszym stanie. Bo co co ci ze zużytych ?

Napisano

zadnych z tych kol nie moglem dotknąć na zywo bo to zakup niestety na odleglosc Dziekuje za odpowiedź ,,kupiłem te które były z najmniejszym przebiegiem z paragonem z polskeij dystrybucji jeszcze na gwarancji choć nie najlżejsze sam waze dużo i nie rozwijam jakiś predkosci szokująco wysokich .padlo na pięknie prezentujące się Scirocco 35mm ...kaseta nowa i lancuch zalozony już niestety już serwisant stwierdził ze to nie kola dla mnie bo z moja waga wysoki stozek nie da rady a 16 szprych z przodu i 21 z tylu to o trzy mniej niż miałem w starym zestawie i to się nei sprawdzi ..zcas pokaze .wygladaja bardzo nowocześnie i aerodynamikę przy przyspieszeniu czuc balem się kupic za te sama kase stare fulcrumy jakosciow lepsze ale i bardziej zużyte ..wymienaic stare na stare bez sensu choć to inna liga z powodu wagi i ceny .Pozdrawiam

Napisano

od dawna nie  mogę sobie z tym poradzić trzeba by biegac ale to obciaza stawy a rower nic nie daje 94 kg jak zaczarowane niestety..srednie w szosie czasy tez mam kiepskie jak zbliżę się do 30 tu na 30 km to robiąc nawrot pod wiatr i pod gore skoncze na dystansie 60 km  ledwo na 24 -26 km...lata tez robia swoje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...