erzurum Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 jeśli faktycznie tak będzie to sami sobie strzelają w kolano a Sagan się wkur.... i pojedzie na puchar świata w xc
1415chris Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Bagieciarzom pewnie przeszkadzal fakt, ze bylaby to jego 6 z rzedu zielona koszulka. Nadazyla sie okazja, to z niej skorzystali
marcinusz Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 jeśli faktycznie tak będzie to sami sobie strzelają w kolano a Sagan się wkur.... i pojedzie na puchar świata w xc Może z nudów wystartuje w jakimś ogórku, np. Tour de Baloon
Biera Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Oj, ale słuchanie Wyrzykowskiego to udręka... od kilku lat ze względu na charakter pracy nie miałem możliwości śledzić na bieżąco tdf, teraz mogę swobodnie oglądać, ale takiego smęcenia to nie pamiętałem z poprzednich edycji...
Mod Team michuuu Napisano 5 Lipca 2017 Mod Team Napisano 5 Lipca 2017 Protest odrzucony, Sagan jedzie do domu.
BulletTime Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Ciekawe co na to sponsory hehe... Flota nie będzie się zgadzać. Wywalili rozpoznawalnego ziomka
phoe Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Chamstwo powinno być zawsze bardzo surowo karane, to jest celowe "pozbycie się rywala".
zekker Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Nie ma jeszcze w sieci zdjęć i filmów od kibiców co tam stali? Dla mnie sprawa nie jest oczywista kto bardziej zawinił. Cavendish owszem wepchnął się tam gdzie nie było miejsca, z kolei Sagan mam wrażenie, że jak już doszło do kontaktu, to bardziej chciał go odepchnąć niż utrzymać równowagę.
ciacho23 Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 O ile ujęcie z przodu pozwala mieć wątpliwości, o tyle ujęcie z góry pokazuje, że decyzja o wykluczeniu Sagana słuszna.
Remigiusz1978 Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Nie ma jeszcze w sieci zdjęć i filmów od kibiców co tam stali? Dla mnie sprawa nie jest oczywista kto bardziej zawinił. Cavendish owszem wepchnął się tam gdzie nie było miejsca, z kolei Sagan mam wrażenie, że jak już doszło do kontaktu, to bardziej chciał go odepchnąć niż utrzymać równowagę. Zgadzam się z zekker'em (jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze). Kontakt między dwoma zawodnikami zainicjował głową Cavendish, lecz ma wrażenie, że reakcja Sagana nie była ukierunkowana na obronę przed upadkiem. Ja tu widzę taką sportową, zawziętą "złość" - jak ty mi tak, to ja ci tak i zobaczymy kto będzie górą. Konsekwencje okazały się jednak poważne. Gorąca głowa w czasie walki to częsty widok. Kara za to powinna być, ale czy taka...
ishi Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Ja już nie mogę patrzeć na tę lameriadę lajkrowych piździpączków. To jest sport czy jakaś miękka gra dla niewiast?! W sprincie nie powinno być przebacz. Szkoda Petera.
montell81 Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Przy ocenie warto mieć też na uwadze, że całe zdarzenie trwało kilka sekund przy prędkości ponad 60km/h, a sam kontakt między zawodnikami to ułamki sekund. Cavendish chciał wciskając się na żyletke chciał pójść po bandzie i udało mu się to dosłownie. Niestety Sagan cierpi.
Waza Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Szkoda Petera. Niestety Sagan cierpi Biedny Peter, a Cavendish? Kto by się przejmował stratą sezonu przez Cav skoro cierpi widowisko bez Petera.
montell81 Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Chyba inne filmy oglądaliśmy, bo ma tych co ja widziałem to Cavendish kładzie się na Sagana, a równowagę na rowerze traci jeszcze przed ruchem łokcia Sagana. Oczywiście Cavendisha też szkoda.
meXy Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Mnie się wydaje, że Peter "wszedł ciałem", jak na meczu piłkarskim ligi okregowej. Dlatego Mark połozył na nim głowę, aby w momencie nieuniknionego zderzenia zrównać szanse, a Peter w odruchowo machnął łokciem. Nie było tu premedytacji, lecz zwykłe instynktowne odruchy. Szanuje decyzję sędziów, myślę, że są większymi fachowcami, niż my. P.S. jestem fanem Sagana.
MD11 Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Cavendish owszem wepchnął się tam gdzie nie było miejsca, z kolei Sagan mam wrażenie, że jak już doszło do kontaktu, to bardziej chciał go odepchnąć niż utrzymać równowagę. Zanim Sagan uniósł łokieć o jego rękę prawdopodobnie zahaczyła kierownica Cavendisha: https://www.instagram.com/p/BWKUOwzgJGf/. Pytanie tylko, czy Sagan mógł tak zjechać do bandy przed samym kontaktem? Z jednej strony ruszył po prostu za Démarem i mógł nie widzieć Cavendisha, bo ten jechał z tyłu, ale jednocześnie w ogóle nie spojrzał w bok i zajechał mu drogę, bo Cavendish w zasadzie już wcześniej jechał za Démarem. Nie znam przepisów i tak na oko to w sprincie nikt się nie rozgląda, ale może za to został zdyskwalifikowany? Na nagraniu z góry widać, że wcześniej dwóch czerwonych zawodników się zderzyło, a później Démar odbił od prawej do lewej i o mało nie przewrócił jednego z nich: https://www.youtube.com/watch?v=rXwZczGqWls. Jedyna różnica jest taka, że Sagan zjechał do bandy.
Mod Team michuuu Napisano 6 Lipca 2017 Mod Team Napisano 6 Lipca 2017 Co by nie pisać to jest po ptokach, Sagan ma urlop. Wczoraj Majka trochę zaspał czy też podjazd zbyt krótki i atak zbyt dynamiczny? Wypowiada się, że taki profil mu niespecjalnie pasuje. No ale lekkie rozczarowanie jest.
Biera Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Do pewnego momentu miałem nadzieję, że czając się z tyłu szykuje się do nagłego uderzenia, ale jednak okazało się że spuchł... trudno, i tak szacun, że dojechał w grupie najlepszych na szczyt
Mod Team michuuu Napisano 6 Lipca 2017 Mod Team Napisano 6 Lipca 2017 Takiego zrywu jak Aru to Majka nigdy nie miał. Może przy dłuższych podjazdach bez szarpania się wykaże. Po Kwiatku było widać jak można się ujechać jadąc na cały gwizdek.
erzurum Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Dlaczego myślisz, że Kwiatek się ujechał, nie sądzę, odpuścił bo zadanie swoje wykonał, dojechał spokojnie z niewielką stratą. Majka wypadł bardzo dobrze, na dłuższych podjazdach liczę na jego moc.
marcinusz Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 W interesie Kwiatka było zbierać wczoraj stratę. Jeśli będzie już całkowicie niegroźny w klasyfikacji generalnej i dostanie zgodę od drużyny, będzie mógł powalczyć na własną rękę o zwycięstwo etapowe. Jak porównać, z jaką stratą dojechali inni pracujący w peletonie czy kasowani ucieczkowicze, to Kwiatek stracił bardzo mało. Generalnie bardzo fajna końcówka była wczoraj. Dobrze, że Aru postanowił zawalczyć.
Mateusz30 Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Co niektórzy oglądali jakiś inny film. 1) Cav próbował wjechać w lukę, której nie było -> nie pierwszy raz zachował się jak bandyta 2) Przewracając się: -zaczepił kierownicą ramię Sagana, które odciągnięte wyglądało na próbę odepchnięcia/łapania balansu - podciął kołami rower Sagana i ten musiał balansować BTW też miałem jechać w TdF, ale powiedzieli, że mam łokcie za duże.
MD11 Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Na początku skrótów z wyścigów na kanale Tour de France na youtubie widać ładny i pewnie znany podjazd. Gdzie on się znajduje?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.