Meva Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 Cześć słuchajcie potrzebuje dobrych i niezawodnych kół do jazdy po lesie które raczej nie będą używane do maratonów (choć nie wiadomo). Nie wiem jak jest z tym skladaniem kół, nie orientuje sie w tym zaplataniu itp. poprostu sie tego troche boje i tutaj prosze was o wyjasnienie mi tego i ew. zaproponowanie jakiś fajnych kół lecz nie tylko składanych ale może również jakies zestawy gotowe. Jeżeli chodzi o cene to nie orientuje sie ile mogą kosztować dobre koła ale nie chciałbym wydać na nie więcej niż 1000zł. Aha i muszą być przystosowane tylko do tarcz.
Iron Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 zaczekaj na crossride disc 2007 od mavica jesli nie zalezy Ci bardzo na masie. Albo skladaj na xt, dt comp, mavic 717
marcin_ostrów Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 Znaczy się kolega mr.ironman miał pewnie na myśli : kup piasty xt , szprychy dt comp obręcze mavic 717 w jedym miejscu i poproś o złożenie do kupy :-) M
Meva Napisano 9 Października 2006 Autor Napisano 9 Października 2006 nom zalezy mi na masie i chciałbym sie jeszcze was zapytac ile to będzie kosztowało i prosze jeszcze moze o jakies inne propozycje
ralf Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 a tak z ciekawosci spytam, po co Ci do takiej jazdy i do takiego roweru koła za 1000zł i to jeszcze bez startów w maratonach ? na Twoim miejscu to ja bym kupił koła za ok. 350zł, za tyle kupiłem koła na obreczach AlexRims DH19, szprychy Richman i piasty Novatec, nie mam z nimi w zasadzie zadnych problemów, czasami ostro dostaja w "kość" w górach i nic im nie ma wiec majac 1000zł wolałbym zainwestowac w takie koła za ok. 350zł i do tego amora np. Bombera MX comp, pewnie w okresie zimowym beda po ok. 650zł. ale to tylko moje zdanie, i ja bym w zyciu do roweru za 1200zł nie wpakował kół za 1000zł, wogóle bym takich kół do żadnego roweru nie kupował
marcin_ostrów Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 MarcinXC, czy chcesz może złożyć rowerek na ramie Anthem 3 , nie wiesz gdzie ją kupić, do tego potrzebujesz hydrauliki za 800 i kół ? Weź załóż konretny temat w dziale ROWERY\ramy i wrzuć tam całą konfigurację, bo to się .... "źle " czyta Tam Ci specjaliści na pewno odpowiedzą w jednym temacie i nie będzie tyle latania Żeby ne było OT : to kosztuje tyle + 2 razy tyle + 64 razy tyle ralf, kolega chyba myśli o poważnej nowej maszynce Być może będziesz potrzebował takie piasty, ale to już jak będziesz miał hamulce się okaże .Różnicy w cenie w zasadzie nie ma. M
ralf Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 a to przepraszam, wtedy nie byłem jeszcze na etapie czytania innych postów MarcinaXC i odpowiedź napisałem patrzac na to co ma napisane jako sprzęt, jak chce składac cos konkretnego to ok
Żbik Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 http://www.allegro.pl/item130991297_zestaw...centerlock.html (za 25,6zł dopłaty masz szprychy DT Revo )
szakq Napisano 10 Października 2006 Napisano 10 Października 2006 proponuje cos mniej wiecej takiego piasty DT Cerit okolo 400zł do tego szprychy competition 64szt to okolo 150zł i obrecze np DT XR 4.1 albo mavic X717 za nieco ponad 300zł para zostaje jeszcze troche funduszy wiec mozesz podlansowac kola czarnymi szprychami(koszta w gore o 70zł)albo aluminiowymi nyplami(w competitionach chyba nie ma alu o ile sie orientuje)co rownierz daje +70zł do zestawu ewentualnie zmienic tylnia piaste na ONYX lub szukac cos typu GT hadley na sprzegle HUGI
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.