Skocz do zawartości

[koła]do MTB

Meva

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć słuchajcie potrzebuje dobrych i niezawodnych kół do jazdy po lesie które raczej nie będą używane do maratonów (choć nie wiadomo). Nie wiem jak jest z tym skladaniem kół, nie orientuje sie w tym zaplataniu itp. poprostu sie tego troche boje i tutaj prosze was o wyjasnienie mi tego i ew. zaproponowanie jakiś fajnych kół lecz nie tylko składanych ale może również jakies zestawy gotowe. Jeżeli chodzi o cene to nie orientuje sie ile mogą kosztować dobre koła ale nie chciałbym wydać na nie więcej niż 1000zł. Aha i muszą być przystosowane tylko do tarcz.

a tak z ciekawosci spytam, po co Ci do takiej jazdy i do takiego roweru koła za 1000zł i to jeszcze bez startów w maratonach ?

na Twoim miejscu to ja bym kupił koła za ok. 350zł, za tyle kupiłem koła na obreczach AlexRims DH19, szprychy Richman i piasty Novatec, nie mam z nimi w zasadzie zadnych problemów, czasami ostro dostaja w "kość" w górach i nic im nie ma :)

wiec majac 1000zł wolałbym zainwestowac w takie koła za ok. 350zł i do tego amora np. Bombera MX comp, pewnie w okresie zimowym beda po ok. 650zł.

ale to tylko moje zdanie, i ja bym w zyciu do roweru za 1200zł nie wpakował kół za 1000zł, wogóle bym takich kół do żadnego roweru nie kupował :P

MarcinXC,

czy chcesz może złożyć rowerek na ramie Anthem 3 , nie wiesz gdzie ją kupić, do tego potrzebujesz hydrauliki za 800 i kół ?

Weź załóż konretny temat w dziale ROWERY\ramy i wrzuć tam całą konfigurację, bo to się .... "źle " czyta :ninja:

Tam Ci specjaliści na pewno odpowiedzą w jednym temacie i nie będzie tyle latania :)

Żeby ne było OT :

to kosztuje tyle + 2 razy tyle + 64 razy tyle

ralf, kolega chyba myśli o poważnej nowej maszynce ;)

Być może będziesz potrzebował takie piasty, ale to już jak będziesz miał hamulce się okaże .Różnicy w cenie w zasadzie nie ma.

M

proponuje cos mniej wiecej takiego

piasty DT Cerit okolo 400zł

do tego szprychy competition 64szt to okolo 150zł

i obrecze np DT XR 4.1 albo mavic X717 za nieco ponad 300zł para zostaje jeszcze troche funduszy wiec mozesz podlansowac kola czarnymi szprychami(koszta w gore o 70zł)albo aluminiowymi nyplami(w competitionach chyba nie ma alu o ile sie orientuje)co rownierz daje +70zł do zestawu ewentualnie zmienic tylnia piaste na ONYX lub szukac cos typu GT hadley na sprzegle HUGI

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...