Skocz do zawartości

[koło] 28 do roweru treekingowego - gotowe - co kupić?

Mariusz_K

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ponownie. Nowe części do napędu już zakupione ale niestety tylne koło (Kross Trans Continental; koło fabryczne - wiek 10 lat) wymaga moim zdaniem też wymiany. Przypomnę że napęd to 3x7 (wolnobieg). Przy zmianie koła wchodzi opcja: wymiana na koło do wolnobiegu lub koło do kasety (zakupię). Hamulce v-brak. Niestety nie posiadam wiedzy i umiejętności żeby takie koło złożyć samemu więc chciałbym zakupić "gotowca". Czy koledzy mogą coś polecić? Dodam że ważę ok 100kg...:-)). Pozdrawiam.

Napisano

Ja mam zbliżony gabaryt, też potrzebuję mocnych kół, zwłaszcza, że zdarza się jeździć z sakwami...

Kilka lat temu zakupiłem komplet kół w sklepie Daveo.pl - ogłaszają się jako specjaliści od składania. Dla mnie zrobili wówczas komplet kół pod v-brake za 400 zł - piasty Novatec, obręcze AR DH19, 36 grubych szprych... I koła rzeczywiście służą bez żadnych problemów.

Przy takiej wadze to zdecydowanie kaseta - nie wymieniali Ci na przeglądach złamanej osi wolnobiegu (przy napędzie 3x7 miałem tak kilkakrotnie...)?

Napisz do nich, zobacz czy coś zaproponują...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...