Mariusz_K Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 Witam ponownie. Nowe części do napędu już zakupione ale niestety tylne koło (Kross Trans Continental; koło fabryczne - wiek 10 lat) wymaga moim zdaniem też wymiany. Przypomnę że napęd to 3x7 (wolnobieg). Przy zmianie koła wchodzi opcja: wymiana na koło do wolnobiegu lub koło do kasety (zakupię). Hamulce v-brak. Niestety nie posiadam wiedzy i umiejętności żeby takie koło złożyć samemu więc chciałbym zakupić "gotowca". Czy koledzy mogą coś polecić? Dodam że ważę ok 100kg...:-)). Pozdrawiam.
Mariusz_K Napisano 5 Lipca 2017 Autor Napisano 5 Lipca 2017 a może taki komplet: http://allegro.pl/shimano-deore-lx-kola-sprzedam-i6876821992.html#thumb/1 czy używanych to jednak nie....?
yarad Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Ja mam zbliżony gabaryt, też potrzebuję mocnych kół, zwłaszcza, że zdarza się jeździć z sakwami... Kilka lat temu zakupiłem komplet kół w sklepie Daveo.pl - ogłaszają się jako specjaliści od składania. Dla mnie zrobili wówczas komplet kół pod v-brake za 400 zł - piasty Novatec, obręcze AR DH19, 36 grubych szprych... I koła rzeczywiście służą bez żadnych problemów. Przy takiej wadze to zdecydowanie kaseta - nie wymieniali Ci na przeglądach złamanej osi wolnobiegu (przy napędzie 3x7 miałem tak kilkakrotnie...)? Napisz do nich, zobacz czy coś zaproponują...
Mariusz_K Napisano 5 Lipca 2017 Autor Napisano 5 Lipca 2017 Wysłałem zapytanie...zobaczę co mi odpowiedzą..i za ile...:-))
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.