marco1973 Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 kupiłem owijkę San Marco Presa Corsa Team (http://velo.pl/sites/default/files/produkty/t008m.jpg) i dziś chciałem ją założyć. po rozpakowaniu okazało się że folia ochronna na spodzie owijki praktycznie nie trzyma się w ogóle kleju. pod tą folią owszem jest jakiś pasek kleju czy żelu bardzo mocno trzymającego się spodu samej owijki, ale to się w ogóle nie klei, tak jakby było wyschnięte. raczej mało prawdopodobne aby tak miało być i pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. no ale może ten typ tak ma i to coś od spodu owijki co się nie klei to może jednak powoduje iż owijka się nie przesuwa i można ja zakładać. ktoś się spotkał z czymś takim albo miał taką owijkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Te tanie tak mają że nie mają kleju, albo jest on mega lipny, ale ty trochę lepszą kupiłeś i tak być nie powinno. Pasek z klejem ściągasz stopniowo nakładając owijkę? I musisz ją mocno naciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Dobrze nawinięta owijka i bez kleju będzie się trzymać bardzo dobrze. Już kilkukrotnie odwijałem i nawijałem tą samą Bike Ribbon Eolo Soft, pasek z klejem się zdematerializował już dawno, na dodatek wymieniłem baranka na nowego więc nie ma na nim żadnych pozostałości mogących poprawić przyczepność. Owijka trzyma się świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 , Przypuszczam, że masz owijkę która posiada żel, który nie pozwala na przesunięcie, ale nie klei się do kierownicy a tym samym jej nie paskudzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 I tak to pewnie wygląda. Wczytałem się w stronę producenta i owijki z tej rodziny mają w opisie informację o "no stain remains on handlebar when tape is removed" czyli nie brudzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 na dołączonych krótkich paskach na klamki (których nota bene nie używam, bo nawijam owijkę w taki sposób że te paski są zbędne) jest przyklejona dwustronna taśma 3M. na samej owijce od spodu jest przezroczysta taśma ochronna, która - zakładając że to coś na spodzie się nie klei - to jest nie wiadomo po co w sumie... I tak to pewnie wygląda. Wczytałem się w stronę producenta i owijki z tej rodziny mają w opisie informację o "no stain remains on handlebar when tape is removed" czyli nie brudzi. taki opis jest przy owijce San Marco Corsa Racing - miałem ją nawiniętą oryginalnie na kierownicy i ona ma od spodu klejący żel, który bardzo fajnie się klei i nie zostaje na kierownicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1973 Napisano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 owijka odesłana do reklamacji, ponoć powinna mieć mocno klejący się żel od spodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.