thepanone Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Rama ibwidelec maja mocowanie na zacisk hamulca tarczowego, takze bez problemu mozna zamontowac hamulce tarczowe w przyszlosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 jupiiiiiiiii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Nie wiem czy na owych zdjęciach rower jest w czasie prac, ale tylna przerzutka jest źle zamontowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Nie wiem czy na owych zdjęciach rower jest w czasie prac, ale tylna przerzutka jest źle zamontowana. owszem, rower w trakcie prac. Przerzutkę montowałem wczoraj na czuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Weź Ty zaczekaj, będzie budżet na hamulce to kupisz wtedy koła tylko pod tarcze i będziesz bardziej happy niż przy zmianie na raty. Kupisz teraz kółka mieszane, potem zmienisz heble i zaczniesz rozkminę że brzydko to wygląda i że lepiej by było obręcze zmienić... Oczywiście nie ma żadnych przeciwwskazań technicznych aby taki manewr wykonać, ale ja bym wolał zaczekać i zrobić raz a dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 szczególnie, że v-ki masz całkiem solidne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 A za jakim typem hamulców tarczowych mam się rozglądać IS czy Post Mount (czy jeszcze jakiś inny)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Obecnie są tylko z mocowaniem PM. Do Twojej ramy musisz dokupić odpowiedni adapter IS-PM pod średnicę tarczy jaką założysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Kup PM,a na tył adapter do ich montażu.Coś takiego http://allegro.pl/adapter-is-pm-pod-tarcze-160mm-2-sruby-shimano-i6873670403.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Mam problem. Kupiłem taki zestaw hamulców: Adapter Shimano SM-MA90-F180P/PAdapter Shimano SM-MA-R160P/S tyłTarcza hamulcowa Shimano SM-RT66 160mm 6 śrub ZEE SLX DeoreTarcza hamulcowa Shimano SM-RT66 180mm 6 śrub ZEE SLX DeoreHamulce tarczowe Shimano SLX BR-M7000 okładziny żywiczne komplet Czekam na nowe koła, ale z nudów przykręciłem hamulce do roweru i z przodu hamulec jest tak blisko szprych że nie ma mowy o kręceniu koła. Czy z kołami pod tarcze będzie inaczej czy kupiłem złe adaptery/hamulce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 Siłą rzeczy będzie więcej miejsca - rozstaw się nie zmienia, dochodzi kołnierz na tarczę więc szprychy będą trochę dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thepanone Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.