Skocz do zawartości

[Bagażnik + Sakwy] Prośba o radę

Syleen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Ostatnio wpadł mi do głowy kilkudniowy wypad rowerowy. Jednak jestem posiadaczem szosówki, stąd moja prośba o poradę.

Czy montaż bagażnika i sakw do szosy to dobry pomysł? Chodzi mi o fakt, że sam dość trochę ważę, i czy rower szosowy a dokładniej tylne koło nie będzie przeciążone. Sam ważę około 100kg, myślę o 10-15 kg bagażu. Czy jest na forum ktoś, kto miał podobną sytuację i czy może coś doradzić. Jeśli jest to głupi pomysł to śmiało :D Nie obrażę się jeśli ktoś powie, że to 15 kg bagażu to powinno się mieścić w mojej wadze :P 

Mam możliwość zamocowania bagażnika tylnego zatem konstrukcyjnie wszystko OK.

Jeśli chodzi o oponę to właśnie wymieniłem na bardziej pancerną :) Dzięki temu nie pamiętam kiedy wymieniałem dętkę. Na seryjnych miałem z tym wielki problem. Szerszej niż 25 nie dam rady zamontować. Rama nie puszcza. Jednak jeśli chodzi o koło, to ciężko znaleźć jakąkolwiek specyfikację techniczną jeśli chodzi o ciężar jaki może przenosić. Jest to seryjne koło. Rower Giant defy 4 (2014). Użytkowany od 2015, zatem trochę już zjeździło. 

Zastanawiam się jednak, może kupię rzeczywiście nowe koło przy serwisowaniu napędu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...