Syleen Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Witam. Ostatnio wpadł mi do głowy kilkudniowy wypad rowerowy. Jednak jestem posiadaczem szosówki, stąd moja prośba o poradę. Czy montaż bagażnika i sakw do szosy to dobry pomysł? Chodzi mi o fakt, że sam dość trochę ważę, i czy rower szosowy a dokładniej tylne koło nie będzie przeciążone. Sam ważę około 100kg, myślę o 10-15 kg bagażu. Czy jest na forum ktoś, kto miał podobną sytuację i czy może coś doradzić. Jeśli jest to głupi pomysł to śmiało Nie obrażę się jeśli ktoś powie, że to 15 kg bagażu to powinno się mieścić w mojej wadze Mam możliwość zamocowania bagażnika tylnego zatem konstrukcyjnie wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Pytanie czy koła wytrzymają dodatkowe 15 kg.Jeśli tak,to nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 1 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 koła kołami. Jeśli masz delikatną szosową oponę to... może jakąś oponę pancerniejszą i szerszą by moźna wrzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syleen Napisano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Jeśli chodzi o oponę to właśnie wymieniłem na bardziej pancerną Dzięki temu nie pamiętam kiedy wymieniałem dętkę. Na seryjnych miałem z tym wielki problem. Szerszej niż 25 nie dam rady zamontować. Rama nie puszcza. Jednak jeśli chodzi o koło, to ciężko znaleźć jakąkolwiek specyfikację techniczną jeśli chodzi o ciężar jaki może przenosić. Jest to seryjne koło. Rower Giant defy 4 (2014). Użytkowany od 2015, zatem trochę już zjeździło. Zastanawiam się jednak, może kupię rzeczywiście nowe koło przy serwisowaniu napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.