Skocz do zawartości

[stery] dartmoor - zalozone nowe, a ciezko "chodza".

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Po nabiciu nowych sterow mam malenki problem. Jak skrece stery tak zeby nie mialy luzow, to kiera sama nie skreca, wytlumacze tak po dzieciecemu.. nie da sie jechac "bez trzymanki" - tak jest ciasno na lozyskach. Jesli sa duze luzy to w miare to jakos chodzi, ale nie tak jak to powinno byc. Zlozone wszystko za kolejnoscia. Pierwszy raz w zyciu mam takie problem.. az glupio pisac. Miski nabijalem 10 lat drewienkiem i mlotkiem i nie ma opcji zeby krzywo siadaly, do ramy dobite sa do konca. Czy jest opcja zle wbitej gwiazdki? Czy moze chodzic o podkladke ktora nabijamy na rure sterowa? Byla nabijana na zasadzie dociskania rama siedzac na rowerze, a ze to full mogla sie ustawic krzywo i to robilo bo to roznice? 10 lat tak nabijalem stery i problemow nie bylo. Dzisiaj dobilem miski na sile, ale nawet nie drgnely. Teraz wpadlem na pomysl, ze moze chodzic o nabijke na rure sterowa.

Dodam, ze temat zalozylem poniewaz czytalem podobne artykuly jednak nic podobnego sie nie doszukalem. W temacie nizej jest podobna historia, jednak nie tyczy sie mnie. Zaznaczam, zadna mista nie ociera sie o cos na sile, wszystko jest jak powinno.

Napisano

U mnie było tak , że skrecalem mocno a po hamowaniu był luz. Wynikało to z tego , że sterowka nie była idealnie po środku sterów.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Dobilem na sterowce, ale tez nie drgnelo. Ktos ma jeszcze jakies pomysly? Moze je poprosru zdemontowac i poskladac raz jeszcze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...