greg76 Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Zdecydowałem, że będzie Kellys Gate 90. I teraz pojawia się problem rozmiaru. Rozmiarówka jest S, M, i L. Tabela rozmiarów: gate90.jpg 88,89 KB 7 Ilość pobrań Miałem okazję przymierzyć się do Gate 30 w rozmiarze M ale tak jakby ciut za mały. Rozmiaru L nie mogę nigdzie namierzyć w jakimkolwiek sklepie we Wrocławiu, jak i w okolicach. Rower będę zamawiał w konkretnym rozmiarze, więc jak przyjdzie to będę musiał kupić lub ewentualnie czasochłonna wymiana i ponowne czekanie. Chciałbym tego uniknąć więc stąd pytanie, do wzrostu 188 cm, noga 89, 5 cm - 90 cm, jaki rozmiar, M czy L? Jazda amatorska ale bardziej zaawansowana, często na maxa i niebawem jakiś maraton. Wg tabeli różnica między M a L dość duża, wg przeliczników to 19" i 21" mniej więcej, podsiodłowa to różnica 5 cm. Aktualnie mam Cube w rozmiarze 19", i tak jakby ciut za mały ale nie jest źle. Aczkolwiek Cube AIM SL i Kellys Gate 90 to różne geometrie. Może ktoś wie jaka jest wysokość w przekroku Gate 90 rozmiar L?
Tatanka Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Napisz do sklepu w którym chcesz kupić rower jaki jest przekrok.Ale obstawiam że przy takim wzroście i długości nogi to będzie rozmiar L
greg76 Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Napisano 30 Czerwca 2017 Żaden sklep nie ma go na stanie, trzeba go ściągać z centrali Kellys-a, czas ok. 1,5 do 2 tygodni.
Tatanka Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Jeśli Cube 19 jest tylko minimalnie za mały(nie wiem czy porównuję dobry model),to jak porównasz geometrię Kellysa M to wychodzi że jest ok 1,5cm wyższy i 3 cm dłuższy.Jeśli to może być wystarczająca różnica i do tego zakup w ciemno,to chyba lepszym wyjściem jest M.Poza tym możesz napisać do centrali.
woojj Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 zdecydowanie L i nie ma tu co dyskutować...no chyba że chcesz po 6 miesiącach ramę zmieniać z powodu ułamanego komina. Miałem na sklepie M gate 50 i jest mała. Też mam 188 wzrostu.
Mod Team sznib Napisano 30 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 30 Czerwca 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.