wkg Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Hej ! Stoję przed trudnym zadaniem wyboru roweru dla mojej lepszej połowy. Ma już CX, ten miałby służyć do dojazdów do pracy oraz wypadów za miasto - szuter, ubite drogi polne. Przymierzaliśmy się do Athora Ronina - byłby OK, ale nie zaakceptuje baranka i słabych hamulców.. Rozumiem, najczęściej jeździłaby w górnym chwycie a wtedy trudno zahamować. Wymagania: - koła 28 cali, - najlepiej stalowa rama, - prosta kierownica (nie baranek) - waga do około 11 kg (przy rozmiarze 52, 54 dla osoby 172), - sztywny widelec z przodu, - w miare szerokie opony - na pewno nie będzie się ścigać a w lekkim terenie powinny dać radę, - możliwość zamontowania bagażnika (minimum koszyka) z przodu, z tyłu niekoniecznie, - porządne błotniki, - hydraulika niekoniecznie byle dobrze hamował, w deszczu tylko okazjonalnie jak zaskoczy. - przerzutki zwykłe - nie w piaście, - żadnych prądnic w piastach, - ważne ! relaksacyjna geometria - na swoich rowerach narzeka na zbyt poziomą sylwetkę, bóle karku od zadzierania głowy i leżenie na rękach. - ma być ladny ! (cokolwiek to nie znaczy), wiem tylko, że Single Be są ładne ; )) Na moje oko to ma być taki relaksacyjny gravel z prostą kierownicą ladnie tłumiący drgania. Fajnie by było zmieścić się w 3 000 no ale jakby co .... Coś doradzicie ? Cytuj
J67 Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 ale nie zaakceptuje baranka i słabych hamulców. Spróbuj jej wytłumaczyć, że przy mocnych hamulcach - łatwiej przerysować brodę - ważne ! relaksacyjna geometria - na swoich rowerach narzeka na zbyt poziomą sylwetkę, bóle karku od zadzierania głowy i leżenie na rękach Moim zdaniem - przy pozycji do 45* - mowa o zadzieraniu głowy - to trochę - przesada. Przy pozycji pionowej - zacznie narzekać na ból tyłka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi