Skocz do zawartości

[rower] Peak 29er na nowych kołach DT Swiss, RockShox Recon, sztywna oś, Shimano SLX 2x10

gyrill

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sprzedaję rower MTB / XC w rozmiarze S (dawne M), dla osoby o wzroście do 180 (tyle mam ja). Rama to Peak 2014 w stanie bardzo dobrym, o sprawdzonej geometrii i bardzo dobrych opiniach. 

Widelec
- RockShox Recon Gold TK 100mm
- Manetka blokady skoku na kierownicy
- Tapered 1 1/8 - 1 1/2
- Sztywna oś 15mm
- Przebieg od ostatniego pełnego serwisu: max 1000km, z czego 80 po górach i 50 w Rychlebskich Ścieżkach.

Napęd
- Korby: Shimano Deore XT
- Przerzutki przód i tył: 2x10 Shimano SLX
- Suport: Shimano 
- Kaseta: Deore 11-36

Rama
- Accent Peak 29 17 cali
- Zacisk PRO
- Rama zabezpieczona przed odpryskami specjalną przezroczystą okleiną na rurkach skośnej, pod pancerzami na główce i na chainstayach

Kokpit
- Kierownica PRO Koryak 710mm
- Mostek PRO Koryak 100mm
- Stery AEST
- Manetki SLX
- Klamki SLX
- Gripy Answer Stein

Nowe koła
- Obręcze: DT 512, szerokość wewnętrzna: 25mm
- Piasty: DT Swiss 370, po dokupieniu adapterów (tzw. endcapów) możliwość konwersji piasty tylnej na sztywną oś
- Szprychy: DT Champion
- Opony: 2.4 Continental XKing
- Tylna oś: zacisk DT Swiss RWS Skewer (skręcany, nie szybkozamykacz!)
- Składane przez Daveo.pl w kwietniu 2017

Koła są w zasadzie nowe: zabrałem je na dwa wyjazdy w góry: polskie Rudawy i na Czeskie Rychlebskie Sciezki

Hamulce
- Hydrauliczne Shimano SLX
- Tarcze 160mm
- Klocki Shimano, przód i tył metaliczne i z radiatorem (świeżo wymienione i dotarte)

Siodło: 
- Sella Italia Nekkar
- Sztyca: PRO LT offset 20mm

Pedały: 
- Shimano SPD M520

Kilka słów ode mnie o rowerze:

Rower został kupiony prawie rok temu w sklepie rowerowym w Poznaniu, od tego czasu przejechał mniej niż 1000km, to niewiele przez taki okres. Widoczne są otarcia na korbach od butów, w jednym miejscu na główce ramy są ślady po pancerzu.

Trochę jeździłem nim po górach, dwa krótkie wyjazdy, zasmakowałem jazdy w naturalnym terenie i na ścieżach w Rychlebach. Większość przejeździłem po lokalnych płaskich trasach wokół Poznania. 
Dla mnie rower typowo XC to jakby nie do końca to czego szukam. Z ciekawości dozbroiłem go w szersze koła, usztywniłem tylną oś i wrzuciłem większe opony i chyba pójdę całościowo tym tropem, stąd decyzja o sprzedaży. 

Rower można zobaczyć w Poznaniu. Możliwa wysyłka. Mogę też zrobić szczegółowe fotki wskazanych elementów wyposażenia.

455732951_3_1000x700_peak-29er-xc-2-10-r

455732951_4_1000x700_peak-29er-xc-2-10-r

• Mod Team
Napisano

Temat został usunięty.

Prawdopodobna przyczyna usunięcia:

- Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione

- Autor tematu poprosił o zamknięcie tematu

Jeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...