Konrad791 Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Witam. Przede mną pierwsze mycie roweru. Przychodzę do was z pytaniem czy amortyzator można normalnie myc ciepła wodą + gąbką czy wycierać na sucho? jak się z nim posługiwać? Czy macie jakieś porady dla nowicjusza jak myc rower, żeby mu nie zaszkodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Amora nie myje się wodą. Z resztą elementów na lozyskach też nie. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Normalnie woda z płynem plus gąbka/szczotka i jedziesz. Nic się nie stanie, nie można tylko myjką pod ciśnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 W przypadku niskich modeli sporo się może stać [emoji14] W xct, xcm i innych tanich uginaczach uszczelki praktycznie nic nie zatrzymują. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 30 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 No to w okolicach uszczelek myjemy wilgotną szmatką/gąbką, tak żeby się z niej nie lało i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Tak samo jak w przypadku seksu jeży - ostrożnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Ja torebką foliową owijałem górne golenie w okolicach uszczelek i od góry zaklejałem taśmą. Nie ma szans żeby duża woda się tam dostała i można spokojnie myć. Natomiast w przypadku górnych goleni bym się ograniczył do wilgotnej szmatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Ten ze zdjęcia ma chyba w miarę jako takie uszczelki dociskane sprężynką więc bym się strasznie nie martwił o zwykłą wodę. Ważniejsze jest aby to robić regularnie, a żeby się chciało musi to być szybkie więc nie przejmuj się. Szlaufuj (nie za dużym ciśnieniem) i gąbkuj na błysk, i raz na rok, pół roku zajrzyj do środka dla pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Na zdjęciu jest właśnie chyba xct [emoji14] Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Temat dla tych co w deszczu nie jeżdżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Deszcz a pryskanie wodą z płynem to dwie różne rzeczy jednak. Lepiej dmuchać na zimne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Deszczu bałbym się bardziej. Zazwyczaj trwa dużo dłużej niż mycie, błoto z opony leci i lepi się do goleni, a amortyzator normalnie pracuje powodując duże różnice ciśnień które mogą prowadzić wręcz do zasysania wody do środka. Więc jak deszcz komuś nie szkodzi, to od mycia tym bardziej nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.