arecki1338 Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 witajcie, Mam problem z hamulcem shimano m395 (manetka bl-m395). tylny hamulec jest slaby i strasznie piszczy przy hamowaniu. Pomozecie rozwiazac ten problem? gdzie szukac przyczyny? wydaje mi sie, ze moze to byc spowodowane zbyt slabym dociskiem klockow do tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmedela Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 A nie ma jakiegoś wycieku z zacisku na klocki ? Jeśli nie ma to trzeba odtłuścić dobrze klocki i tarczę i najlepiej przetrzeć klocki na drobnym papierze ściernym. Hamulec dobrze odpowietrzony ? Też miałem problem ze słabym hamowaniem, winna okazała się cieknąca klamka hamulca. -- Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arecki1338 Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 no wlasnie nie ma wyciekow, sprobuje jeszcze raz odpowietrzyc, moze cos pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi