Jessiol Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Siemanko a więc jestem na forum od kilkumastu minut. Oczywiście zdążyłem się przywitać w odpowiedniej zakładce Mam do Was parę pytań A więc tak. Od miesiąca stałem sie szczęśliwym posiadaczem Merida Tfs xc 500d.rower kupiłem używamy, wydahe mi się ze za dobre pieniądze, ale nie o tym temat. Wszystko było ok przez pierwsze kilometry i wypady. Jednak amortyzator rock shox dart 2 nie jest tym czymś czego oczekiwałem pod napisem "rock..." . Chciałbym zmienić amortyzator i te pytania kieruje do Was Jaki gatunek amortyzatora ? Jaka długa, szeroka główka? Jak to wszystko wygląda z wymiarami żeby amortyzator pasował do ramy wyżej napisanej Dodam że amortyzator oczywiście może być używany do ok 500zl. No i co najważniejsze nie mam zielonego pojęcia o amortyzatorach itp Pozdrawiam z góry dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Jesli szukasz amortyzatora do tej ramy to musi on mieć rurę sterową 1 1/8 cala,jaka długość to juz musisz zmierzyć ile masz obecnie i lepiej dodaj ok.1 cm na zapas.Skok amortyzatora 100mm.Amortyzator najlepiej powietrzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jessiol Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Ok, cżyli wyciagnac mój amor i zmierzyć rure ? Jaka jest długa u szukać amor ka 1 1/8 cali to to wsio ?; ) Wyczytałem ze w niektórych opisach jesy podana os np "20" na to tez musze zwrócić uwagę ?? No i jaki model amortyzatorów używanych do 500zl poperacje? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Możesz zmierzyc bez wyciagania.Mierzysz główkę roweru razem z podkładkami i mostkiem.Do tego dodaj 1 cm dla pewności.Jeśli nie zmieniasz kół to kupujesz amortyzator pod oś 9mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Na Twoim miejscu bym dołożył do Raidonahttp://activia.sgl.pl/czesci/amortyzatory-przednie/raidon/26-cali/41 Używany amor oznacza zwykle serwis, a to nawet kilka stówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jessiol Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Ok wiec daliście do myślenia;) a coś z manitou ? bo widze ze raidon troszkę kosztuje ; / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.