erbanceks1 Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Witam! W moim RockShox XC 28 TK nie działa blokada skoku. Problem był już od roku, wyczytałem że może być zbyt mało oleju w tłumiku tak więc postanowiłem wymienić i nalać ilość jaką podaje instrukcja ( 93 ml ) co okazało się stanowczo za dużo bo tłumik ledwo co wszedł a olej wylewał się przy zakręcaniu nakrętki, amor był bardzo twardy, więc troszkę wylałem oleju i amorek chodzi ok lecz blokady dalej nie ma. Tłumik jest zamoczony w oleju bo po wyjęciu widzę że dolna część jest mokra z oleju. Tak więc co jeszcze może być przyczyną niedziałającej blokady ? Pomocy ... Cytuj
seraph Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Przy wkładaniu tłumika blokada była otwarta? Tłumik musi zassać olej, a nie tylko sięgnąć lustra, bo blokada polega na tłumieniu przepływu - powietrza tam nie powinno być wcale. Cytuj
erbanceks1 Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Napisano 27 Czerwca 2017 Tak otwarta, jak przy wlanych 93 ml wkładałem go to było ciężko bardzo a jak już zakręciłem nakrętkę to amortyzator twardy jak skała. Olej ma sięgać do tych dwóch dziurek? Zdjęcie z neta - https://8.allegroimg.com/s400/013511/25cf820549f6a8b8a59164256ad8 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi