erbanceks1 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Witam! W moim RockShox XC 28 TK nie działa blokada skoku. Problem był już od roku, wyczytałem że może być zbyt mało oleju w tłumiku tak więc postanowiłem wymienić i nalać ilość jaką podaje instrukcja ( 93 ml ) co okazało się stanowczo za dużo bo tłumik ledwo co wszedł a olej wylewał się przy zakręcaniu nakrętki, amor był bardzo twardy, więc troszkę wylałem oleju i amorek chodzi ok lecz blokady dalej nie ma. Tłumik jest zamoczony w oleju bo po wyjęciu widzę że dolna część jest mokra z oleju. Tak więc co jeszcze może być przyczyną niedziałającej blokady ? Pomocy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Przy wkładaniu tłumika blokada była otwarta? Tłumik musi zassać olej, a nie tylko sięgnąć lustra, bo blokada polega na tłumieniu przepływu - powietrza tam nie powinno być wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erbanceks1 Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Tak otwarta, jak przy wlanych 93 ml wkładałem go to było ciężko bardzo a jak już zakręciłem nakrętkę to amortyzator twardy jak skała. Olej ma sięgać do tych dwóch dziurek? Zdjęcie z neta - https://8.allegroimg.com/s400/013511/25cf820549f6a8b8a59164256ad8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi