Xfire Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Witam, poszukuję żywotnej opony na tył, która sprawdzi się zarówno na asfalcie jak i na leśnych ścieżkach. Oglądając opony z różnymi bieżnikami stwierdziłem, że w/w Schwalbe marathon plus MTB jest najbardziej zbliżona do moich oczekiwań, jednakże 150zł za oponę z przesyłką to jednak trochę dużo. Czy moglibyście polecić mi jakiś tańszy odpowiednik z podobnym bieżnikiem? Z góry dzięki
seraph Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Bieżnik bardzo podobny do Vittoria Saguaro, ale nie wiem czy tę oponę akurat trafisz taniej. Może Schwalbe Smart Sam?
Nial Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Land Cruiser. Jedyna wada: waga. Ale jak się nie ścigasz, to Ci to nie zrobi żadnej różnicy. Polecam.
Dokumosa Napisano 28 Czerwca 2017 Napisano 28 Czerwca 2017 Cena marathonów jest poniekąd uzasadniona żywotnością (aczkolwiek zgadzam się, że niektóre wersje kosztują tyle co wyczynowe MTB). W rozbijaku miejsko-wiejskim mam marathony mondial a żona loand-cruseiry (jedne i drugie w rozmiarze 28x1,6). Rowery mają przebieg zbliżony bo zwykle są to wspólne całodzienne wypady w lokalne podmiejskie lasy. U mnie opony jak założone z końcem 2014 tak jeżdżą po dziś dzień u żony w tym czasie była wymiana całego kompletu bo się gumy rozeszły na bokach po kwartale oraz dodatkowo 2X wymiana tyłu ze względu na zużycie.
Xfire Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Napisano 28 Czerwca 2017 Patrzyłem na te landcruisery, ale obawiam się, że słabo mogą gryźć jakieś ewentualne mokre korzenie, choć z pewnością na asfalcie są świetne. Vittoria Saguaro To jest to samo co GEAX Saguaro prawda? Mam ją na przodzie i spisuje się rewelacyjnie, ale na tył bym jej nie założył- klocki są tak małe i tak oddalone od siebie, że po jednym zblokowaniu koła na asfalcie przestałyby istnieć, zwłaszcza, że ich mieszanka jest b. miękka. Dokumosa dużo kilometrów w sezonie na nich robiłeś? Skoro różnica w żywotności marathonów jest tak znaczna to może faktycznie w nie zainwestuję, zwłaszcza, że robię dużo kilometrów. Swoją drogą ciekawa sprawa, bo w tym marathonie plus mtb: https://www.rowertour.com/p/60752/schwalbe-marathon-plus-mtb-26-sg-dc-ts-opona-drutowa-reflex#60752-rozmiar-26-x-2.25 jest zupełnie inny bieżnik niż w tej o tej samej nazwie: http://www.bikekatalog.pl/2012//komponenty/1628/Schwalbe.Marathon.Plus.MTB/ czy w takie, którą znalazłem na olxie: https://www.olx.pl/oferta/opona-antyprzebiciowa-schwalbe-marathon-plus-mtb-CID767-IDlNcSE.html#88e4b7582f czy to kwestia rocznika? inna rewizja czy coś? interesuje mnie właśnie taki kształt bieżnika jak w tym pierwszym linku
Dokumosa Napisano 28 Czerwca 2017 Napisano 28 Czerwca 2017 Na crossie w sezonie robię około 3kkm. Najechane na nich mam obecnie coś pod 7kkm. Przód żadnych śladów zużycia, tył jest na oko połowie zjechany. Przebiegi w sumie symboliczne ale jak wspominałem to takie raczej wycieczkowe przejażdżki. Odnośnie mondiali evo to jestem z nich bardziej niż zadowolony. Land cruisery tylko w dwóch sytuacjach zachowują się lepiej - na grząskim piachu oraz na kostce brukowej z fazowanymi brzegami (swoją drogą sporo jest miejsc w naszym pięknym kraju gdzie z kostki rowerowej (prostej na krawędziach) robione są chodniki a obok ścieżka rowerowa z czerwonej ale fazowanej kostki).
Nial Napisano 29 Czerwca 2017 Napisano 29 Czerwca 2017 Jak pisałem w wątku obok, ja wybrałem Vittoria Mezcal III. Podobno trwale. Bardziej na asfalt niz Saguaro, a ponoc nowa wersja w teren tez lepsza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.