jurasek Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 jak wiadomo apetyt rośnie w miare jeżdżenia model który Wam zaprezentowałem ma zasadnicza wade zaparowanie zimą kiedy twarz zakryta a na kominiarce założone sa okulary para wydychana przez kominiarke odkłada sie na szkłach zmuszony jestem jeździc wtedy bez okularów pęd mroźnego powietrza wyciska łzy z oczu łzy spływają równiez wewnątrz do nosa i nie mozna oddychac nosem nie mówie juz o momentach kiedy przyjdzie sie przebijac przez sniezyce a snieg po oczach wali jak wióry spod piły zaczynam myslec o jakichś goglach jakie sa wasze doswiadczenia z tego rodzaju ocznymi ochraniaczami
DuzyMarek Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 Będąc w zeszłym roku na nartach zrezygnowałem z jeżdżenia w googlach na rzecz zwykłych okularków, w których jeździłem na rowerze (UVEX ARROW). I byłem bardzo zadowolony. Tak więc, może zamiast gogli lepiej kupić jakieś oularki z powłoką anti-fog?
majster Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 ja również jeżdżę w zwykłych okularach z antifogiem uvex'a. możesz spróbować takiego patentu: jest taki spray do okularów do pływania. zapobiega parowaniu. nigdy nie próbowałem na zwykłych okularach ale można chyba spróbować?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.