M370N Napisano 25 Czerwca 2017 Napisano 25 Czerwca 2017 Czy można zmienić "mocowanie" kierownicy z takiego na ukazanego w lewej części obrazka na takie ukazane w prawej? Ile może kosztować taka operacja?
Garlock Napisano 25 Czerwca 2017 Napisano 25 Czerwca 2017 Można. Tylko ten z lewej ma za krótką rurę sterową (została mocniej przycięta). Czyli albo wymieniasz amora (drogo!), albo wymieniasz rurę sterową w widelcu (tylko wyspecjalizowany warsztat tego się podejmie np Activia z tego forum)albo kupujesz przedłużkę http://www.newbike.pl/adapter-przedluzka-do-rury-sterowej-force-ahead-1-18-czarna-p-140.html Chyba, zew nie przeszkadza ci znaczne obniżenie mostka, to zakładasz zwykły mostek ahead na te rurę którą masz Tylko musisz zmierzyć ile tej rury wystaje i dokupić pasujacymostek
zekker Napisano 26 Czerwca 2017 Napisano 26 Czerwca 2017 Przydałoby się zdjęcie co tam naprawdę siedzi.
M370N Napisano 26 Czerwca 2017 Autor Napisano 26 Czerwca 2017 1. Czy zastosowanie adaptera zamiast wymianu rury da jakieś negatywne efekty np. utrata stabilności, istotne zwiększenie wagi? 2. Gdzie są namiary na ten serwis Activia? @zekker Ja mam w rowerze ergotec 4. Jest to bardzo niestabilne rozwiązanie, kierownica co 200-400 km ma luzy (śruby nie zostały przekręcone - sprawdzone w serwisie) dlatego chcę to zmienić na ahead, najlepiej bez regulacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.