Umpero Napisano 25 Czerwca 2017 Napisano 25 Czerwca 2017 Witam Kupiłem sobie szosę, a razem z nią pedały SPD. Rower niestety przez jakieś dwa ostatnie miesiące stał na balkonie i był poddany warunkom atmosferycznym. Czym potraktować pedały na zdjęciu aby wyeliminować rdzę i zabezpieczyć przed dalszą korozją?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 25 Czerwca 2017 Na pewno przynajmniej częściowo zejdzie jak przetrzesz wacikiem nasączonym colą.
Gość Napisano 25 Czerwca 2017 Napisano 25 Czerwca 2017 Ja bym rozebrał i zrobił to porządnie: czyli włóknina lub odrdzewiacz. Jak będziesz dbał to rdza nie pojawi się ponownie.
Umpero Napisano 25 Czerwca 2017 Autor Napisano 25 Czerwca 2017 z Ja bym rozebrał i zrobił to porządnie: czyli włóknina lub odrdzewiacz. Jak będziesz dbał to rdza nie pojawi się ponownie. Jakiś konkretny odrdzewiacz polecasz?
Gość Napisano 26 Czerwca 2017 Napisano 26 Czerwca 2017 Cola sprobuj, potem jest cos takiego jako Fosol, ale to juz agresywny srodek i jak potrzymasz za dlugo to metal jakos czernieje.
zekker Napisano 26 Czerwca 2017 Napisano 26 Czerwca 2017 Jeżeli działają poprawnie, to nie ma sensu się w nic bawić. Jak będziesz jeździł, to się wytrze. W mieszczuchu jeżdżonym zimą po stronie nakładek też się robił taki nalot. Po przełożeniu, czy teraz zupełnym zdjęciu, rdza po prostu się wytarła od buta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.