gtb Napisano 23 Września 2017 Napisano 23 Września 2017 Pany ale poco te dywagacje , z indywidualnymi preferencjami się nie dyskutuje i żadne teorie nie mają tu zastosowania. Sam jeżdżę na kierze 580mm bo mi tak wygodnie (tak próbowałem przez pewien czas 720 , tak jestem kurdupel) tak więc udowadnianie lepszości jednej nad drugą to jak dyskusja na wyższością Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Września 2017 Mod Team Napisano 23 Września 2017 @ Quell Widocznie nie widziałeś bardzo wąskich @ kijanka96 Nie słuchaj kolegi, bo jak tak dalej pójdzie, to będziesz w zimie w sandałach chodził Tu @ gtb ma rację, że nie można wszystkich i wszystkiego jedną miarą mierzyć.
Quell Napisano 23 Września 2017 Napisano 23 Września 2017 Quell to jest gdzieś udowodnione, że dłuższe kierownicę są dla każdego złotym środkiem i koniec kropka? Nie wiem czemu każdy chce przekonać innych do swojej racji.. Nie są złotym środkiem,na 26' mam niecałe 600 i na szutry jest aż nad to długa. To było do KrissDeValnor,właśnie na singlach przydaje się szeroka kierownica,akurat drzewa nie są największym problemem.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Września 2017 Mod Team Napisano 23 Września 2017 To zdziwiłbyś się jak ledwo byś się mieścił z 700 miejscami, ale oczywiście to są raczej wyjątki o czym zresztą było wyżej, co nie zmienia faktu, że z jeszcze szerszą kierownicą byłoby w tych miejscach zwyczajnie jeszcze trudniej. A cytując ostatni fragment zdania nieco uciąłeś sens, bo na początku było bardzo wąskie, a dla mnie bardzo wąskie to takie na których się ledwo mieszczę z 700 przy zachowaniu maksymalnego tempa w jakim jestem w stanie przejechać dany fragment.
Mod Team durnykot Napisano 24 Września 2017 Mod Team Napisano 24 Września 2017 Pany ale poco te dywagacje , z indywidualnymi preferencjami się nie dyskutuje i żadne teorie nie mają tu zastosowania. IMO to zdanie wyczerpuje temat szerokości kierownic.
Brzoznik Napisano 26 Września 2017 Napisano 26 Września 2017 Wczoraj w nocy na singlu po przesiadce z kiery 600 na 720 przyhaczyłem pień, średnia przyjemność, na szczęście mały palec lewej ręki cały. Ogólnie szersza kiera na plus, z tym małym wyjątkiem... Pozdrawiam żwawego rówieśnika;)
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Września 2017 Mod Team Napisano 26 Września 2017 Reasumując : fajnie się śmiga z szerszą, jednak tam gdzie jest bardzo wąsko, robi się nieco nerwowo, bo człowiek rozgląda się, żeby tylko nie przyhaczyć, a wiadomo że jak się zaczyna myśleć o niepowodzeniu, to czasami następuje... Czasem wystarczy chwila nieuwagi i tam gdzie normalnie z 600 nie byłoby problemu ze zmieszczeniem się, to przy 700 można się lekko zdziwić i zaczepić o jakieś niesfornie rosnące drzewko, czy barierkę na bardzo wąskim mosteczku nad wodą, gdzie żeby przeprowadzić rower, to trzeba za nim iść, bo z każdej strony jest góra po kilka cm luzu i w jedną stronę przejazd się udaje, a w drugą już niekoniecznie ( na innym mostku było tak wąsko, że trzeba było przenieść rower, bo nie dało rady go nawet przeprowadzić ). Dla każdego coś miłego i jeden się odnajdzie na wąskiej, a inny na szerokiej. Małe sprostowanie - mam 720, co przy kołach 27,5 " jest już maksimum z mojej perspektywy, ale z drugiej strony mniej niż 700 lub 680 sobie w tej chwili nie wyobrażam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.