MalinaRanger Napisano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Dzień dobry. Szukam swojej pierwszej kolarzówki i prosiłbym o pomoc. Mam 177 cm wzrostu. Póki co znalazłem 1 ofertę ale nie wiem czy rower nie będzie dla mnie za duży. https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-kolarzowka-trek-CID767-IDmLInq.html#1207aba1a6 "Witam.Mam do zaoferowania kolarzówkę marki Trek.Rower posiada:- rama aluminiowa z serii 1000- koła aluminiowe 28 calowe, Mavic- piasty w kołach Mavic- długość ramy podsiodłowej 58 cm- przerzutki shimano Sora- 21 biegów (tył kaseta 7-mio rzędowa, obręcz przód 3 rzędowa)- opony Michelin Dynamic Classic przód, tył Zaffiro.- siodełko Italia- rower po przeglądzie technicznym, sprawny i gotowy do jazdyKolarzówka idealna dla osoby o wzroście 1,80 - 1,95 m..Więcej info na mail lub tel." Proszę o ocenę i pomoc. Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Za duża. Celuj max w 56 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sw21 Napisano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Jak napisał kolega powyżej 58 cm to za duża rama prawdopodobnie. Ja nie jeżdżąc na szosówce wcześniej przy przymierzaniu szosówek 54 i 56 cm, za każdym razem miałem wrażenie że jest za mała (inna pozycja, szosa jest bardziej zwarta od MTB) i celowałem w więsze ramy. Mam 178 i chciałem kupić 56. Wszyscy mi odradzali. W końcu zdecydowalem się na 54. Dzisiaj uważam, że gdybym wybrał 52 na pewno nie byłoby gorzej, a może i lepiej. W 54 mam siodełko max do przodu i zastanawiam się nad skróceniem mostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.