Skocz do zawartości

[Bęben piasty] - kaseta

Michrow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jeśli bębenek tylnej piasty wg opisu jest dedykowany do kaset: 8-10 przełożeń, a moja kaseta ma 7 trybów, to czy będzie kompatybilna z takim bębenkiem ? Czy da radę zamknąć kasetę na nieco dłuższym bębenku ?

Pytanie wynika stąd, że wymieniam obręcze ze szprychami i myślałem że zostawię stare piasty ale znalazłem ofertę całego koła z nową piastą, która ma jednak bęben własnie na 8-10 przełożeń...... Czy to będzie robiło jakąś różnicę ?

Napisano

Aha czyli będę mógł zamówić całe koło z piastą Shimano Deore..... Tą cienka podkładkę nakłada się między zatrzaskiem piasty a małą koronką ? 

Na 100 % mam kasetę.. Niedawno ją wymieniałem :)

Sprzedawca nie podaje długości piasty... Czy piasty do MTB są zunifikowane w odniesieniu do długości osi ? By prawidłowo osiadło na widelcu.....

Pozdrawiam !

Napisano

Wieczorem dokładnie zmierzę ale wstępnie to jest 145 mm.........

............. a nie.... jednak w opisie jest parametr "O.L.D. 135mm" .  Czy to sie mierzy długośc osi  "motylka" ?

Rower ma 18 lat......

Napisano

Jeśli tak, to tak jak napisałeś - 135 mm mierząc rozstaw wewnątrz tylnego "widelca" - czyli pasowałoby..........

Dzięki Tatankto za zainteresowanie. Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...