Skocz do zawartości

[Nowa szosa] Czy opłacalna jest zmiana roweru ?

Wazon_93

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Na imię mi Mateusz i jest to mój pierwszy post tutaj ;)

Mam rower kolarkę (?), dość starą marki "Merida" i przymierzam się do zmiany na ten: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-500-id_8331913.html i mam dylemat... bo nie wiem, czy to ma jakikolwiek sens ? Jeżdżę po mieście i jestem wstanie wykonać na spokojnie trasę ok 90 km jednorazowo... (oczywiście niecodziennie :D )

Nie mogę znależć w ogóle informacji o swoim rowerze w internecie, może ktoś będzie go kojarzyl z dawnych lat co to za model itp ?

Doradzicie mi ?

W załączniku zdjęćie mojego roweru...

post-205100-0-28975500-1498304753_thumb.jpg

Wygląda na stal. w tribanie dostaniesz karbonowy widelec ale chyba rura sterowa aluminum. Inne przełożenia. Masz pewnie 3x7? wtedy dostaniesz o oczko wyzej i zmianę szybszą biegów. Też jezdziłam na zmianiarce na ramie:) ale po przesiadce na klamkomanetki już do tamtego rozwiązania nie chcę wracać. Wygoda na łapach i szybsze zmiany biegów kiedy chcesz przyśpieszyć. Powinienes to docenic. Możesz miec też wagowo na plus przy tribanie. (zaleznie od twojego 'wymiaru')

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...