oreskan Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Hejka! Mam dziwny problem, i wydaje mi się, że jest to związane z amortyzatorem. Jadąc na rowerze stojąc przechylamy rower w prawo i lewo (wiemy o co chodzi) i teraz zaczynają się dziwne rzeczy bo u mnie, kiedy tak się przechylę słyszę dziwny hmm.. pisk? Taki mniej więcej jak wydaje mokry hamulec V-Brake (chodzi o dźwięk). Nie wiem czy nasmarowanie go "Bronoxem" coś da. Warto dodać, że dzisiaj nawet tylko przechylając rower na prawą stronę usłyszałem ten dźwięk. Co to może być? Jak się z tym uporać? Idzie sezon a nie chce zostać bez roweru na wakacje ;(. Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc, to będę bardzo wdzięczny hejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Kiedy był robiony serwis amora? XCT ma takie uszczelki , że w sumie mogło by ich nie być i na jedno by wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oreskan Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Serwis amora tzn. nasmarowałem go z 2 dni temu bo piszczał.. i tyle niby pomogło pojechałem gdzie 500 metrów i w drodze powrotnej znowu zaczęło piszczeć to nasmarowałem dokładniej. I dziś znowu to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Jakim smarem to robiłeś? Posmarowales uszczelki od środka ? Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Ale masz pewność, że to amorek? Bo może to po prostu na zaciskach a mogą być też stery. Żeby przeserwisować amortyzator to się go rozbiera. Filmy masz na YT, np: Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Witboj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oreskan Napisano 24 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Dzieki, cos zrobie z waszych rad i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi