oreskan Napisano 23 Czerwca 2017 Napisano 23 Czerwca 2017 Hejka! Mam dziwny problem, i wydaje mi się, że jest to związane z amortyzatorem. Jadąc na rowerze stojąc przechylamy rower w prawo i lewo (wiemy o co chodzi) i teraz zaczynają się dziwne rzeczy bo u mnie, kiedy tak się przechylę słyszę dziwny hmm.. pisk? Taki mniej więcej jak wydaje mokry hamulec V-Brake (chodzi o dźwięk). Nie wiem czy nasmarowanie go "Bronoxem" coś da. Warto dodać, że dzisiaj nawet tylko przechylając rower na prawą stronę usłyszałem ten dźwięk. Co to może być? Jak się z tym uporać? Idzie sezon a nie chce zostać bez roweru na wakacje ;(. Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc, to będę bardzo wdzięczny hejo Cytuj
Ychu Napisano 23 Czerwca 2017 Napisano 23 Czerwca 2017 Kiedy był robiony serwis amora? XCT ma takie uszczelki , że w sumie mogło by ich nie być i na jedno by wyszło Cytuj
oreskan Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Napisano 23 Czerwca 2017 Serwis amora tzn. nasmarowałem go z 2 dni temu bo piszczał.. i tyle niby pomogło pojechałem gdzie 500 metrów i w drodze powrotnej znowu zaczęło piszczeć to nasmarowałem dokładniej. I dziś znowu to samo Cytuj
Ychu Napisano 24 Czerwca 2017 Napisano 24 Czerwca 2017 Jakim smarem to robiłeś? Posmarowales uszczelki od środka ? Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Witboj Napisano 24 Czerwca 2017 Napisano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Ale masz pewność, że to amorek? Bo może to po prostu na zaciskach a mogą być też stery. Żeby przeserwisować amortyzator to się go rozbiera. Filmy masz na YT, np: Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Witboj Cytuj
oreskan Napisano 24 Czerwca 2017 Autor Napisano 24 Czerwca 2017 Dzieki, cos zrobie z waszych rad i dam znać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi