Waza Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Widać że to forum MTB/turystyczne bo o szosowej nowości japońskiego giganta ani mru mru https://myultegra.shimano.com/en/products-and-technology Korba wygląda świetnie, a co Wy sądzicie o reszcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanzerMamba Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Proszzzz, kaseta 11-34 no "niedowairy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Takie czasy , skoro "maratony" MTB mają 30km po Mazowszu albo Wiekolpolsce Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Waza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Super wyglad. Pierwsze grupy Shimano, z nowa DA, ktore mi sie podobaja. W klubie mamy kobitke na nowej elektrycznej DA. Wyglada to elegancko. Spora roznica pomiedzy obecna a nowa Ultegra Di2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa1987 Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Wolę SRAM Force Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Kaseta 11-34 w sam raz na tyranie po górkach po 10%+ z korbą 52/36 i zachowaniem w miarę wysokiej kadencji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 (edytowane) Wyjątkowo szpetna grupa. Zwłaszcza korba i hamulce. Jedynie pedały są ładne, klamkomanetki od biedy ujdą. Kaseta 11-34 w grupie szosowej to jakieś kuriozum. Edytowane 9 Lipca 2017 przez RBTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Korba wygląda świetnie, De gustibus Jak dla mnie jest OBRZYDLIWA... Korba szosowa bez 5 ramion wyglada jak nieśpiewajboniemamdrobnych... ... i jeszcze ta oblechowa asymetria blatów Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 9 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Rzeczywiście De gustibus , wątek założony żeby wyrażać osobiste odczucia, ale tak skrajnej opinii się nie spodziewałem Korba, i wszystkie pozostałe komponenty, swoją kanciastością trochę przypomina dużo niżej pozycjonowane Deore LX z 2008r. Ale upieranie się przy pięcioramiennej korbie to chyba fetyszyzm skoro nawet konserwatywna Campa ma korby czteroramienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 fetyszyzm Niewykluczne. Korby 5-cio ramienne wygladaja ogólnie 7x lepiej niż jakiekolwiek inne, ale brak 5 ramion w szosie kwalifikuje się na chłostę pokrzywami po gołym zadku. A to, że Campa, wyróżnik stylu i elegancji zeszmacił się optycznie 4-ro ramienną korbą to ja już nic nie poradzę. To się nazywa Powszechna Ciulofonizacja Rzeczywistości... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 10 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Niewykluczne. Korby 5-cio ramienne wygladaja ogólnie 7x lepiej niż jakiekolwiek inne, ale brak 5 ramion w szosie kwalifikuje się na chłostę pokrzywami po gołym zadku. A to, że Campa, wyróżnik stylu i elegancji zeszmacił się optycznie 4-ro ramienną korbą to ja już nic nie poradzę. Cholera, a ja mam zupełnie przeciwne zdanie... Te 5 ramion zawsze mi sie nie podobało... Aż dziw, że nikt do tej pory nie wpadł na pomysł korb 3-ramiennych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Jak to nikt, a FSA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 10 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Campa już dawno przestała być elegancka, chyba za bardzo podąża za niepokojącymi trendami jakie narzuca Shimano. Nowa Ultegra pokazuje wyraźnie jak świat chyli się ku upadkowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Co prawda wątek jest o Ultegrze, ale muszę stanąć w obronie Campy bo jestem jej fanem. To jest biznes, taki sam jak motoryzacyjny, elektroniczny czy AGD, Campagnolo żeby istnieć musi przetrwać w swojej niszy rynkowej wśród agresywnych graczy. Jeszcze 20 lat temu Campa mogła sobie pozwolić na bycie arbiter elegantiarum, bo nie miała realnej konkurencji na szosie. Ale w sprzęcie szosowym pojawiło się Shimano a później SRAM, którzy przyciągnęli na szosę ludzi zaczynających w MTB, przyzwyczajonych do znanych sobie marek. I Campa musiała się dostosować do nowych trendów, bo inaczej już by jej nie było, i w necie byłby płacz, jaka wspaniała była Campa, szkoda że jej już nie ma (tak jak po Sachs GripShift, Bugatti... każdy dopowie sobie swoją stratę). Ja się cieszę że Włosi, pomimo japońsko-amerykańskiej dominacji nadal istnieją na rynku, nadal mają najbardziej trwałe napędy, wyróżniają się wzornictwem i dają nam alternatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Aż dziw, że nikt do tej pory nie wpadł na pomysł korb 3-ramiennych! Jak to nikt??? 3 ramiona były u zarania kolarstwa... Łącznie z obłędnym Campagnolo Gran Sport... Dzis też są... Na ten przykład, oprócz FSA jest jeszce Tajwański Andel, z nieprzyzwoicie wintażowymi, 3 ramiennymi korbami na kwadrat Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Od samego patrzenia to sie wygina, a jak nie to pewnie wazy tone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Moim zdaniem największym problemem grupy R8000 jest to, że nie wiem w czym jest ona lepsza od poprzedniczki. O ulepszeniach przeczytałem i bardzo szybko zapomniałem. Ma działać jeszcze szybciej i być jeszcze sztywniejsza... ale czy to się da odczuć? Coś jak w reklamie ramy, która jest sztywniejsza o XX% tu i tam. Poprzednio Shimano zaoferowało łatwo widoczne ulepszenie polegające na przejściu z 10 na 11 rzędów. Jakie są plusy tej sytuacji? Super wyprzedaże rowerów na 6800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Nows wersja Di2 wyglada duzo lepiej od poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BulletTime Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 (edytowane) @IvanMTB Piękne są te korby..2 ostatnie są ultra kozackie Edytowane 11 Lipca 2017 przez BulletTime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 15 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Pytanie za 100 pkt, czy rd-8000 będzie kompatybilne z st-6800? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rithien Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Heja Cos wiadomo o dostępności grupy hydraulicznej ? Ponoć klamki maja jakąś wade i nie wiem czy czekać z zakupem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi