gowen02 Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Chcę kupić sobie rower crossowy w okolicy kwoty 3 tys. zł, który z wymienionych byście doradzili, a może macie jescze jakąś inną propozycję? 1) Merida Crossway 300 2) Saveno Everest 4.0 3) Shockblaze Faster Men Alivio/Acera 4) Kross Evado 5.0 5) Northtec Caledon DB DR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 northec wygląda dobrze,, amor nrx na plus ale z piastami poszaleli evado w miarę spójny, everest niezłe napędowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gowen02 Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 ale z piastami poszaleli - przepraszam za pytanie laika - mówisz w pozytywnym słowa znaczeniu?Na chwilę obecną chyba zawężę wybór pomiędzy Saveno a Northtec z tym, że procentowo 45/55 % na korzyść Northteca. Trochę poszukałem w necie i wydaje mi się, że: Widelec - lepszy ma Northec Przerzutkę tylną - Saveno Hamulce - lepszy ma Northec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Northeca wybierz , taniej wyjdzie cie wyjdzie ewentualny upgrade przerzutki niż zakup widelca w Saveno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Lepsze najtańsze piasty Shimano, bo są do nich części lub można od ręki 2-gą kupić na części, niż jakieś inne no name. @gowen02Nie, chodzi mu o to że to śmieć, ale w tym budżecie nie będziesz miał piast lepszych i tak. Łańcuch to śmieć jakich mało i najlepiej wypadało by go na KMC X10.73 lub X10.93 wymienić, on się wyciągnie jak gumka od majtek po 500-1000km i zje Ci kasetę. Jak zamierzasz jeździć po 2-3k km/rok to 2 łańcuchy i na zmianę co 500-1000km jeździsz. Regulowany mostek też wynalazek niepotrzebny, może trzeszczeć itp, ale to tam kupisz jak coś inny za 30-50zł. Jak możesz dołożyć z 200zł to kup:https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-0-disc Po rabacie cena będzie 3100-3200zł, mogę Ci podać na PW namiary 2 sklepów jak coś. Czemu ten? Masz już powietrzny amortyzator, do tego manetki SLX(tylna przerzutka też, M7000 ma już sprzęgło, łańcuch nie będzie latał), one działają 5 razy lepiej od Deore no i łańcuch KCM, tylko kupić 2-gi żeby móc rotować. Edytowane 25 Czerwca 2017 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandinista Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Jeśli można to też poproszę namiary na sklepy.Zastanawiam się nad tym giantem lub orkanem 5.0 od Rometu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gowen02 Napisano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Udało mi się obejrzeć Saveno i Northeca w sklepach stacjonarnych i wybór padł na Northeca. Rama wydała mi się solidniejsza, lekka przewaga osprzętu i trochę bardziej kolorystycznie mi pasował. Jeśli ten łańcuch Shimano jest taki kiepski to postaram się go wymienić. Dziękuję wszystkim za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 gratulacje, kupować i śmigać, jak coś się zużyje to będziemy sie zastanawiać na co zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzby Napisano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Udało mi się obejrzeć Saveno i Northeca w sklepach stacjonarnych i wybór padł na Northeca. Rama wydała mi się solidniejsza, lekka przewaga osprzętu i trochę bardziej kolorystycznie mi pasował. Jeśli ten łańcuch Shimano jest taki kiepski to postaram się go wymienić. Dziękuję wszystkim za rady. Czy w modelu Northtec Caledon DB DR również jest stalowa kierownica tak jak w DB AL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi