Skocz do zawartości

[bidon] Niecieknący, szczelny ustnik

TheJW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie używam bidonów Elite Corsa, są całkiem przyjemne, jednak mają ogromną wadę - po jakimś czasie ustnik zaczyna przeciekać (a zdarza się, że otwierając zębami można go całkiem wyciągnąć z nakrętki). Jest to denerwujące, bo cały bidon się lepi, w dodatku napój spływa na ramę i zostawia zacieki do których lepi się brud.

Czy istnieją jakieś bidony, które są całkowicie szczelne i wygodne w użyciu (miękki plastik)? Plusem byłby też jakiś ustnik, który można łatwo i szybko otworzyć/zamknąć.

Napisano

Używam Camelbak Podium już ze 4 lata i nic nie cieknie. Może nieco upierdliwe jest czyszczenie ustnika z brudu wewnątrz. Poza tym jest ok. Można ustnik ustawić na otwarcie wody lub całkiem zablokować lanie wody.

Wysłane z mojego Samsung Note 4 SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jak dla mnie to tylko contigo devon. Chociaż raczej nie mam porównania, prócz najtańszych.

Używam, nie cieknie, ustnik schowany nie łapie syfu z drogi, jedne naciśnięcie i jest na wierzchu.

Mam 2 zwykłe i jednego w wersji termicznej.

Jeden ze zwykłych (pierwszy który kupiłem) po 4 latach nadaje się raczej do kosza, liczne rysy i przez to że żona wsadziła go do zmywarki... od ciepła się trochę powyginał. Czyli raczej względy estetyczne.

Ustnik z systemem zaworków nadal w każdym mi trzyma, nie cieknie i jest bezproblemowy.

Pozdrawiam

Napisano

Podobnie jak @@Tomek21001, bardzo polecam bidony Specialized Purist. Nie są tanie ale warte swojej ceny. Są pokryte od wewnątrz jakąś nanopowłoką, i rzeczywiście nawet w upalne dni napoje nie mają plastikowego posmaku, tylko nie wolno szorować bidonu od wewnątrz a jedynie wypłukać po użyciu. Ja używam bidonów z ustnikiem WaterGate, dzięki któremu nawet po otwarciu nic się z bidonu nie wylewa jeżeli nie będziemy go ściskać. Dopiero kiedy zassiemy leci strumień napoju, i to tak duży że na początku użytkowania zdarzało mi się zachłystnąć, teraz mam to już opanowane. No i są bardzo trwałe, mam je w wersji transparentnej ponad 3 lata i nadal nic nie przecieka.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Przy contigo devon podoba mi się sposób otwierania (nie trzeba dotykać rękami ustnika), a przy Specialized Purist że nie ma posmaku plastiku.

Czy jest jakiś bidon który będzie szczelny, nie będzie chlapać , nie trzeba dotykać rękami ustnika i będzie czuć posmaku plastiku ?

SGS7EDGE TAPATALK

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...