edek Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Siemka Mam wolnobieg shimano 7 rzędowy oraz obrecz Weinmann(36 otworów) 3- komorową. Potrzebuje do tego piaste na wolnobieg. Te koło chciałbym uzywac w dircie i streecie. Jakie piasty tylne polecacie? Cena piasty oczywiście jak najniższa ale podawajcie wszystko co wam do głowy przychodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 to tych dyscyplin proponuje mimo wszystko przejście na piasty pod kasetę... piasty pod wolnobieg będą ci łamać ośki (dokuczliwe dużo bardziej w sportach grawitacyjnych niż normalnym xc nie mówiąc o szosie:) ) wynika to z dźwigni jaka wykonuje się na ośce w momencie podskoku. (a raczej upadku kołem na ziemię ) w tym momencie cała siła skoncentrowana jest na dość krótkim odcinku po lewej stronie osi. Problem w piastach pod kasetę został rozwiązany tym że bębenek jest automatycznie w piaście i dzięki temu siła uderzenia jest rozłożona na całą oś a nie jej odcinek. Problemem naturalnie jest kasa, ale myślę że jednak lepiej poczekać i dozbierać troszkę do porządnego sprzętu. Sam właśnie mam problem z kołem i nie chce kupować piasty pod wolnobieg tylko wole poczekać i zmienić koło, wolnobieg (na kasetę) i łańcuch razem (i może jeszcze manetki jeśli się pokuszę na >7). Mnie też to boli, ale chyba warto. Pozdrawiam! Biera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 wyjątkowo poprawiłem nazwe tematu polecam lekture http://www.forumrowerowe.org/Zasady-Pisani...atow-t9018.html bo możesz sie zdziwić kiedy twoje tematy bedą znikały z forum pozdrówko porzadkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.