Ychu Napisano 22 Czerwca 2017 Napisano 22 Czerwca 2017 Cześć Z racji tego , że przymierzam się do zakupu adaptera a2z dm-uni to chciał bym najpierw kupić jakiś hamulec , bo nie mam pewności , że adapter do mnie podpasuje a chcę od razu wszystko sprawdzić i ewentualnie odesłać adapter i wymieniać ramę Interesowały by mnie modele - Tektro IO - Tektro novela - Avid bb5 - Hayes mx5 Może jeszcze ewentualnie hayes mx2 , shimano raczej nie jest specjalnie mile widziane , ale w ostateczności rozważę. Pewnie zapomniałem jeszcze o jakichś dobrych hamulcach mechanicznych ( byle nie bb7 ) , także można proponować także prócz wymienionych przeze mnie. Jeśli ktoś ma jeszcze do zestawu klamkę avida fr5 , najlepiej czarną to też bym mógł przygarnąć. No i miło by było , jak by do hamulca były też śruby , co bym nie musiał osobno szukać Tarcze jakąś do tego mam , ale jak ktoś da ciekawą ofertę z dobrą tarczą to również nie pogardzę. Cytuj
ssslawecki Napisano 23 Czerwca 2017 Napisano 23 Czerwca 2017 Prawdopodobnie będę miał nieużywane 2 hamulce bb5 i niewykluczone że klamki FR5 też - jutro sprawdzę. Cytuj
Ychu Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Napisano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Prawdopodobnie będę miał nieużywane 2 hamulce bb5 i niewykluczone że klamki FR5 też - jutro sprawdzę. Było by świetnie Tylko , że potrzeba mi jednego hamulca na tymczas , bo później planuję zmianę już na hydraulikę na dwa koła. No i w sumie sprawdziłem przed chwilą , że po zamontowaniu tarczy 160 mm na tylne koło nawet przy niezaciśniętym zamykaczu tarcza ociera o ramę , więc przed założeniem jakiejkolwiek tarczy na tył czeka mnie zmiana ramy W każdym razie hamulcem dalej był bym zainteresowany. Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Ychu Cytuj
Ychu Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Napisano 27 Czerwca 2017 Prawdopodobnie będę miał nieużywane 2 hamulce bb5 i niewykluczone że klamki FR5 też - jutro sprawdzę. Ogarnąłeś temat ? Cytuj
ssslawecki Napisano 27 Czerwca 2017 Napisano 27 Czerwca 2017 Tak Mam nie montowane nigdy: bb5, klocki (plus zapasowe), tarcze 160 z kompletu, jedną klamkę FR5 (???). Używane: adapter na 160, śruby. Nie kojarzę czemu klamka jest jedna - mogę jeszcze poszukać jutro. Jeżdżę na 1 takim komplecie - może był jakiś wypadek kiedyś ? Cytuj
Ychu Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Napisano 30 Czerwca 2017 Mam nie montowane nigdy: bb5 Jeden zacisk , jedną klamkę FR5 Czarna? Też jedna , adapter na 160, śruby. Adapter na przód czy tył pod 160? Jaka cena za cytowane przeze mnie przedmioty? Ile dodatkowo za tarczę i jaka to dokładnie? g2cs? g3cs? Cytuj
MikeSkywalker Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Mogę oddać za darmoszkę zacisk Shimano, ewentualnie jak BB5 Cię interesuje to sam zacisk za 75 mogę sprzedać. Cytuj
Ychu Napisano 30 Czerwca 2017 Autor Napisano 30 Czerwca 2017 Jakie klocki w to Shimano wchodzą? B01S? Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj
ssslawecki Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Jeden zacisk , Czarna? Też jedna , Adapter na przód czy tył pod 160? Jaka cena za cytowane przeze mnie przedmioty? Ile dodatkowo za tarczę i jaka to dokładnie? g2cs? g3cs? Najdalej jutro cyknę fotki i określę się ze wszystkim Cytuj
MikeSkywalker Napisano 30 Czerwca 2017 Napisano 30 Czerwca 2017 Niestety najwcześniej we wtorek dam radę Ci sprawdzić. Jakieś "prostokątne" jak dobrze pamietam. Cytuj
Ychu Napisano 1 Lipca 2017 Autor Napisano 1 Lipca 2017 Niestety najwcześniej we wtorek dam radę Ci sprawdzić. Jakieś "prostokątne" jak dobrze pamietam. Nie spieszy się , bo wymiana ramy może się trochę opóźnić Cytuj
MikeSkywalker Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 (edytowane) W takim razie jak wrócę z wyjazdu sprawdzę co to za model i jaki stan Mam też GX2, tylko muszę poszukać. Edytowane 1 Lipca 2017 przez MikeSkywalker Cytuj
ssslawecki Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 Jeden zacisk , Czarna? Też jedna , Adapter na przód czy tył pod 160? Jaka cena za cytowane przeze mnie przedmioty? Ile dodatkowo za tarczę i jaka to dokładnie? g2cs? g3cs? Napisz - może na Priv-a - co Cię interesuje ze zdjęcia, to się dogadamy końcowo jak się dogadamy ;-) Klamka jest czarno-nibysrebrna. Taki dziwny jasny oliwkowy metalik ??? Cytuj
Ychu Napisano 1 Lipca 2017 Autor Napisano 1 Lipca 2017 Napisz mi proszę koszt za jeden kompletny hamulec , z adapterem i srubkami oraz klamkę. Te tarcze w sumie nie zbyt mi się podobają jak chodzi o wygląd Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj
ssslawecki Napisano 1 Lipca 2017 Napisano 1 Lipca 2017 100-ka i 2-gi komplet klocków gratis. Jeszcze jakąś pojedynczą tarczę miałem luzem nie-avid-a... Cytuj
MikeSkywalker Napisano 4 Lipca 2017 Napisano 4 Lipca 2017 Jakie klocki w to Shimano wchodzą? B01S? Sprawdziłem zacisk - BR-M475. Jakbyś chciał pisz. Cytuj
Ychu Napisano 4 Lipca 2017 Autor Napisano 4 Lipca 2017 Sprawdziłem zacisk - BR-M475. Jakbyś chciał pisz. B01S czyli w sumie mógł bym wziąć , bo mam jedne klocki nieużywane a i mechanik z tyłu to stan przejściowy do hydrauliki. Piszę w takim razie priv. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi