Skocz do zawartości

[Naprawa roweru] Opłacalność

adam221122

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, nie znam się na rowerach dlatego chciałbym zapytać czy opłacało by się przywrócić do stanu używalności (zwykla jazda po równym terenie) mojego gruza.

Posiadam taki rower  https://www.olx.pl/oferta/rower-gorski-magnum-explorer-18-speed-rama-19-CID767-IDmzyoe.html#50f17f3baf
w którym do zrobienia było by:

- korba przód z pedałami - krzywa

- nowy łancuch

- kaseta tył

- felga tył - krzywa

- manetki hamulca

- siodełko

- zardzewiała kierownica

+ ktoś kto mógłby to poskładać

Ile mniej więcej mogło by to wszytko kosztować? Nie zależy mi na jakichś mega wytrzymałych komponentach - ma to poprostu jeździć i nie połamać się przy mocniejszym naciśnięciu w pedały.

Napisano

Same rzeczy które podałeś to może w 300 z robocizną się się wyrobisz.A zamiast obręczy(felgi) kup całe koło.Taniej wyjdzie niż przeplatanie.Ale pasuje wymienić linki,pancerze,klocki hamulcowe.Możliwe że potrzebna będzie wymiana ogumienia,sterów.Czyli dodatkowo ponad 100.

Napisano

Panowie, ale ja nie chce kupić tego roweru w linku, ani nie sprzedaje tego roweru z powyższego linku (to nie moje ogłoszenie). Link doklejam poglądowo żeby pokazać jaki mam rower

@dovectra

Masz na myśli części rowerowe czy cały rower.  Wzrostu mam 176

Napisano

Chetnie bym zobaczyl Twoją oferte, ale mam do Ciebie ponad 500 km. Chyba ze wrzucisz jakies zdjecie, ale obawiam się ze koszt wysylki w przypadku calego roweru moze byc zabójczy.

To moze napisz co masz i ile za to chcesz :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...