Slashby Napisano 22 Czerwca 2017 Napisano 22 Czerwca 2017 Witam. Ostatnio Potrzebne mi są Pegi do mojego MTB Giant Revel ponieważ Stuntuję. Jak To zrobić? mam samozamykacz z tyłu... w przypadku konieczności wymiany piasty w tylnim kole naprawdę prosiłbym o podeslanie mi linka gdzie mogę ją kupić... A może są jakieś inne sposoby na doczepienie pegów 10mm? Z góry dzieki
dran2 Napisano 22 Czerwca 2017 Napisano 22 Czerwca 2017 MTB Giant Revel ponieważ Stuntuję Przestań zanim zrobisz sobie krzywdę.
Slashby Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Napisano 22 Czerwca 2017 Przestań zanim zrobisz sobie krzywdę. Myślę że po 3 latach stuntowania na tym rowerze mam troche wprawy i wyczucia w nim. Jeździ mi sie na nim świetnie pod stunt i do tej pory nie miałem poważnych wypadków... oprócz tego każdemu kto stuntuje na MTB zdarzyło mu sie np. zbiec do przodu z Endo'a ; Jest to naturalne... Poza Tym pytanie brzmi jak dokręcić Pegi...
dran2 Napisano 22 Czerwca 2017 Napisano 22 Czerwca 2017 A masz do czego dokręcić? W BMXach pegi zakręca się na osi piasty. Po pierwsze w MTB będziesz miał piastę na szybkozamykacz więc musiałbyś ją wybebeszyć zamontować pełną oś, a po drugie w BMX oś jest o połowę grubsza niż w MTB więc może takie pomysły znieść bez szwanku. Po 3cie nie wiem czy na oś 10mm cokolwiek się nawet robi. I prędzej czy później możesz też uszkodzić haki których producent biorąc pod uwagę parkowe przeznaczenie Revela raczej nie zakładał częstych spotkań z betonem. Ale twój rower, twoje kości.
Slashby Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Napisano 22 Czerwca 2017 A masz do czego dokręcić? W BMXach pegi zakręca się na osi piasty. Po pierwsze w MTB będziesz miał piastę na szybkozamykacz więc musiałbyś ją wybebeszyć zamontować pełną oś, a po drugie w BMX oś jest o połowę grubsza niż w MTB więc może takie pomysły znieść bez szwanku. Po 3cie nie wiem czy na oś 10mm cokolwiek się nawet robi. I prędzej czy później możesz też uszkodzić haki których producent biorąc pod uwagę parkowe przeznaczenie Revela raczej nie zakładał częstych spotkań z betonem. Ale twój rower, twoje kości. Zobacz, widziałem jak chłopak ma taką konfigurację jeżeli chodzi o zakładanie Pegów: Minuta Filmu: 5:22
dran2 Napisano 22 Czerwca 2017 Napisano 22 Czerwca 2017 Wygląda na jakąś samoróbkę. Zwróć za to uwagę na ramy, same endurówki, slopestyleówki i dirtówki.
Slashby Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Napisano 22 Czerwca 2017 Wygląda na jakąś samoróbkę. Zwróć za to uwagę na ramy, same endurówki, slopestyleówki i dirtówki. no widzę właśnie... chociaż wygląda na to że większość woli robić te samoróbki niżeli mieliby kupować piasty z nakrętami od BMX na Pegi... wg mnie jest to spawane lub przywiercane do ramy co na dalszą metę z czasem, zacznie sie osłabiać jak i cała rama i wkręt... ps. moj kolega ostatnio znalazł wkręt, w ktorego sie wkręca Pega i sobie przykręcił w miejsce gdzie przykreca sie hamulec tarczowy
Mod Team sznib Napisano 22 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 22 Czerwca 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.