STF Napisano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Cześć Aktualnie posiadam ramę Pivot Mach 5 z damperem Fox rp23 który już ma swoje lata. Zastanawiam się nad zmianą np. na Fox FLOAT CTD (Kashima) lub może na Fox Float DPS Evol, chyba, że macie inne propozycje ? A przede wszystkim czy taka zmiana jest warta zachodu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Najpierw sprawdź ,czy nowe tłumiki mają odpowiednie zaworowanie do Twojej ramy. Prywatnie nie widzę sensu w wymianie RP23 na CTD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Jak zalezy Ci na usztywnieniu zawieszenia to warto. Ja mialem rs monarcha z blokada i po zmianie na ctd wiedze roznice ale tylko w tej posredniej blokadzie. Przydaje sie na plaskim. Mniej buja. Slyszalem tez ze evolution ctd dziala bardziej progresywniej szczegolnie ze zmniejszona komora fabrycznie. Z mojej praktyki nie jestem w stanie tej progresywnosci wyczuc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.