kmZ Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Witam. Od 2 tygodni używam hamulców Avid BB5, które miałem już od nowości zamontowane w rowerze. Przednia tarcza przy mocniejszym wstrząsie bądź zakręcie wydaje przeraźliwe dźwięki jakby ocierała jak jakiś metal (?). Jeśli ktoś miał z czymś takim doczynienia lub wie jak sie tego pozbyć bardzo proszę o rade! Z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzadzar Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 był już chyba taki temat. Ustaw sobie klocki i sprawdź czy tarcza sie nie rusza bądź czy nie jest skrzywiona. Albo jak wolisz jeżeli rower jest nowy to oddaj do serwisu zrobia za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmZ Napisano 8 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Klocki już ustawiałem, a tarcza nie jest krzywa. :/ A pozatym ten dzwiek to nie jest dzwiek tarcia o klocki tylko o metal. Rower jest nowy, więc postaram sie pojechac do serwisu jak znajdę czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Najlepiej tez sprawdz czy tarcza dobrze przkrecona wraz adapterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmZ Napisano 8 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2006 No własnie to zrobiłem i zauwazyłem dwie niepokojące rzeczy :| hamulec jest przytarty od tarczy w dwoch miejscach, a sama tarcza w jednym miejscu ma wiekszą średnicę... dlatego haczy o ten metal... Jak oddam rower do serwisu to pewnie wyślą tarcze do reklamacji i bede przez 2tyg bez roweru.... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcio Napisano 8 Maja 2007 Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 sama tarcze ja bym sobie spokojnie wyrownal specjalnymi toolsami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.