piter614 Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 jak w temacie mam pytanie czy ktoś może posiada taki rower https://www.kross.pl/pl/2017/road/vento-5-0 jakie sią wasze opinie na jego temat? czy może się raczej nie opłaca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diabel200 Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Hej, Tez zastanawiam się nad nim co możecie powiedzieć ? Od 5 już rama i widelec carbon i chyba ten sam co w 8 i 9 różni się osprzętem ? Osprzęt trochę słaby jak za ta cenę. ale czy rama i widelec sa tak dobre ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Od tygodnia jestem posiadaczem Vento 4.0 z 2016 roku. Kupiłem go na wyprzedaży za 3000 zł. Osprzęt taki sam, tyle że rama aluminiowa. Czy warto płacić drugie tyle za ramę carbon ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Teraz wiadomo że ceny są duże ale ja jak i tak będę czekał do zimy wtedy na pewno cena będzie dużo niższa Czekam jednak na opinie expertow w ocenie roweru :-) pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Koniecznie ten carbon? Mógłbyś mieć o wiele lepszy rower na alu ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Nie wiadomo jaka będzie cena na zimę A jaki rower masz na myśli jak masz propozycje dodaj chętnie zobaczę A Carbon nie wiem nie wiem Nie wiem która rama jest lepsza czy aluminiowa czy carbonowa Dlatego pytam nie miałem okazji smigac na carbonowa ramię A akurat ten model bo wpadł mi w oko pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Jeśli stać cię na karbon, to bierz. W tym krossie masz bardzo dobrą ramę i widelec, które posłużą ci długo. Tiagra 4700 działa bardzo przyzwoicie i na początek jest świetnym wyborem, z czasem wymienisz sobie na coś lepszego (o ile będziesz potrzebować). Koła mogą być lepsze, ale też sobie możesz wymienić w przyszłości. Cena jest do utargowania, 10% pewnie w w większości sklepów. Jeśli chcesz tylko pokonywać długie dystanse i nie masz specjalnych wymagań co do sprzętu, a kasa jest "wyliczona" to możesz rozważyć też vento 4: masz tam ten sam osprzęt (widelec, napęd i chyba koła), a cena jest dużo mniejsza. Wszystko zależy czego oczekujesz, ile i gdzie chcesz jeździć, czy chcesz sprzęt tańszy w utrzymaniu czy niekoniecznie. Zwróć też uwagę na estetykę - weź taki rower żeby ci się podobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 A jakie są wasze wrażenia z ramy carbonowa czy czyje się ta różnice ? Czy raczej nie da się nic wyczuć. Teraz obecnie śmigam na Btwin 500 ale jest to nisko budżetowy rower dla początkujących jedna szosa jak i mtb spodobało mi się i chciałbym coś lepszego co mi sprawi przyjemność z jazdy Co do triban 500 odczucia są mieszane po np 70 km czuje zmęczenie zmienił był siodelko nie za dobrze działa osprzęt przezutki nie precyzyjnie się przełączaja jedna jak ten vento będzie się sprawował jak kross soil1 to będzie dobra zabawa Co do ceny jestem w stanie ją przełknąć ale poczekał bym do zimy i kupił bym tak jak kupiłem soli w promocji na 5200 obecnie cena jego jest dużo wyższa pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.